SportService en SVI tekenen Fair Play-convenant

Zwolle – Voetbalvereniging SVI uit Zwolle-Zuid heeft maandag 26 september 2011 als eerste Zwolse sportvereniging het convenant ‘Fair Play scoort!, ook bij sportverenigingen’ ondertekend. Het afgelopen sportseizoen is de vereniging door SportService Zwolle ondersteund bij het opstellen van een gedragscodereglement. Daarnaast zijn verschillende activiteiten uitgevoerd om het thema onder de aandacht te brengen bij de leden.

 svi_fair_play.jpg

v.v. SVI besteedt veel aandacht aan het thema Fair Play in het clubblad en op de website. Daarnaast heeft de vereniging twee Fair Play-borden van SportService Zwolle hangen. Op deze Fair Play-borden staan de vier hoofdafspraken die in Zwolle gelden met betrekking tot het thema, zowel op school, als in de wijk en dus ook bij de sportvereniging. Deze afspraken zijn: – We hebben Respect voor elkaar, de materialen en de omgeving; – We spelen Eerlijk volgens de regels; – We spelen Sportief, ook als het even niet zo goed gaat; – Iedereen kan en mag Meedoen.

Met het publiceren en plaatsen van uitingen is de vereniging er nog niet. Ze moeten ook uitvoering geven aan het opgestelde gedragscodereglement. Het thema Fair Play moet gaan leven onder de leden. V.v. SVI brengt het stap voor stap onder de aandacht van verschillende doelgroepen binnen de vereniging. Afgelopen seizoen zijn met thema avonden en verschillende bijeenkomsten de coördinatoren, (jeugd)trainers en leiders geïnformeerd. Het komende half jaar moet de Fair Play-commissie samengesteld worden en wordt het thema onder de aandacht gebracht van de spelende leden. Eén van de activiteiten die wordt georganiseerd is dat (selectie)spelers Fair Play-clinics verzorgen aan pupillenteams.

SportService Zwolle heeft contact met verschillende Zwolse sportverenigingen over het thema. Het streven is dat zo veel mogelijk verenigingen het convenant tekenen. Op deze manier komen kinderen op school, in de buurt en bij de sportvereniging in aanraking met Fair Play en kan een vuist gemaakt worden tegen asociaal en agressief gedrag!

Artikel delen: