HÆD League4Kids van start

Zwolle = Onder grote belangstelling van ouders en jeugdige voetballertjes is vrijdag 23 september op sportpark De Weide Steen de HÆD League4Kids van voetbalvereniging WVF van start gegaan.

kantine.jpg

Bijna honderd jonge voetballertjes, ouders, verzorgers, broertjes, zusjes, vrienden, opa's en oma's verzamelden zich op het complex van de voetbalvereniging. Jeugdvoorzitter Arjan Jansen heette iedereen hartelijk welkom en Gerard de Jong van de sponsorcommissie zette de drie sponsoren HÆD, Sport Inn en Auto Airco Service Antonisse in het zonnetje. De coördinatoren van de league kregen een fraaie jas uitgereikt met daarop het logo van de WVF HÆD League4Kids.

 

De spanning onder de spelertjes nam toe toen Arjan Jansen overging tot het uitreiken van de mooie, nieuwe tenues van aansprekende landenteams en Europese clubteams. Na het omkleden werden de trotste spelertjes op de teamfoto gezet. Om 19.00 werd de aftrap verricht en speelden voetballertjes in de leeftijdscategorie 5/6 vier tegen vier. In de leeftijdscategorie 7/8 speelden ze zeven tegen zeven. Na afloop zaten de spelers moe maar voldaan aan een glaasje ranja en werd er met een goed gevoel teruggekeken op voor velen hun eerste echte wedstrijd.

F-jes die niet in een selectie-elftal zitten, voetballen op vrijdagavond hun wedstrijden tegen elkaar in shirts van topteams zoals Bayern München, het Nederlands elftal of FC Barcelona. Dat is de opzet van de WVF HÆD League4Kids. Er bestaat een categorie voor 5 en 6 jaar en een voor 7 en 8 jaar. In drie wedstrijdrondes spelen de kleintjes tegen elkaar op het kunstgrasveld dat het een lieve lust is. Dat op een veld van 20 bij 30 meter. Wedstrijden worden gespeeld door teams van zes spelers en een keeper. Uitgangspunt is dat spelers zoveel mogelijk balcontact hebben, toewerken naar het spelen van wedstrijden in de reguliere competitie en spelen tegen tegenstanders die fysiek ongeveer even sterk zijn. De uitslagen worden naderhand gepubliceerd op www.wvf.nl

Artikel delen:

Reageer