Gemeenteraad herdenkt oud-raadslid

Zwolle – Maandagavond staat de gemeenteraad van Zwolle stil bij het overlijden van oud CDA-raadslid Jan Korteweg en zijn vrouw. Onderweg naar hun vakantieadres in Frankrijk verongelukten zij zondagmorgen.

Het ongeluk gebeurde op de A73 bij Venray. Een tegemoetkomende vrachtwagen reed door de vangrail in de middenberm heen en kwam op de andere weghelft terecht. Een botsing kon niet meer worden voorkomen. Door de klap kwam de auto van Korteweg in de sloot naast de snelweg terecht. Het echtpaar stierf ter plaatse. Korteweg legde vorig jaar zijn functie als raadslid neer toen hij met de VUT ging. De CDA-fractie heeft verslagen gereageerd op het overlijden van haar oud-raadslid. De partij denkt nog na over hoe ze stil gaat staan bij het ongeluk.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Vrienden en familie van me uit Venray kenden deze slachtoffers niet, maar waren ook zeer onder de indruk. Het is in alle opzichten een tragisch ongeval!

    Zeer veel sterkte voor de nabestaanden!


    ⚠️ Meld

  2. Zeer geschrokken bij het lezen van het overlijdingsbericht, had wel gehoord van een tragisch ongeluk maar niet gerealiseerd dat dit mijn neef en zijn vrouw betrof.
    Zeer veel sterkte.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.