Het weer: zonnig

Zwolle – Dinsdagmorgen is het wisselend bewolkt. De meeste ruimte voor de zon is er in het zuiden van het land. Er staat weinig wind uit variabele richtingen.’s Middags lost de bewolking op steeds meer plaatsen op. Aan de Duitse grens trekken echter nog wat wolkenvelden over. Met maxima van 18 graden in het Waddengebied en 22 in het zuidoosten hebben we qua temperatuur opnieuw weinig reden tot klagen.

26-09-2011_weerfoto_rotonde_stadshagen.jpg

Rotonde Stadshagen

Normaal wordt het eind september niet warmer dan 17 graden. In de avond lost de bewolking verder op. De nacht van dinsdag op woensdag verloopt dan ook helder, maar hier en daar kan er in nog relatief vochtige lucht nevel of mist ontstaan. Het koelt af naar 8 graden in het binnenland en 12 graden aan zee

.

Woensdag breekt de zon na het optrekken van het ochtendgrijs goed door. De zon heeft de hele dag volop de ruimte, al maakt het Waddengebied aan het einde van de dag wel kans op wat velden hoge bewolking. De wind is overwegend zwak uit het oosten tot zuidoosten en de temperatuur loopt op naar een aangenaam niveau. Het wordt 20 graden aan zee tot lokaal 23 of 24 graden in het binnenland. In de nacht naar donderdag ontstaat slechts lokaal een mistbank doordat de aangevoerde lucht droger wordt.Donderdag wordt het opnieuw zonnig nazomerweer. Er staat een zwakke, aan zee matige, zuidoostenwind en het wordt nog een graadje warmer dan woensdag. Ook de rest van de week komt er geen einde aan het stabiele nazomerweer. De zon schijnt volop en de temperaturen liggen op de meeste plaatsen iets boven 20 graden. Vanaf zondag lijkt het wel iets minder warm te worden en ook neemt de kans op een bui geleidelijk toe.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.