Dimence en Carinova willen intensief samenwerken

Zwolle – Carinova en Dimence ondertekenden vandaag een intentieverklaring tot een intensieve en structurele samenwerking op het gebied van algemeen maatschappelijk werk. Beide partijen zien de samenwerking met vertrouwen tegemoet.

ondertekening_samenwerking_dimence_en_carinova_27-09-2011.jpg

De beoogde samenwerking betreft de integratie van Stichting De Kern, waar de maatschappelijke dienstverlening van de Dimence Groep is ondergebracht, en het Algemeen Maatschappelijk Werk uit de divisie Jeugd en Maatschappelijke Zorg van Carinova. Carinova en Dimence willen zich samen inzetten voor kwetsbare groepen in de samenleving. De organisaties streven naar het realiseren van een laagdrempelige hulpverlening waarbij maatschappelijke dienstverlening, ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg nauw samengaan.

Edwin Hummel, lid raad van bestuur van Carinova: “Op deze manier maken we optimaal gebruik van elkaars capaciteiten. Ook kunnen we beter inspelen op de nieuwe verhoudingen tussen gemeenten, zorgverzekeraar en zorginstellingen.”

Ernst Klunder van de raad van bestuur van Dimence vult aan: “Gezamenlijk denken we kwetsbare patiënten beter te kunnen bedienen en willen we nieuwe hulpverleningsvormen voor andere cliëntengroepen of zorgvragers gaan ontwikkelen.” Met de samenwerking anticiperen de organisaties ook op fundamentele wijzigingen in wetgeving rond sturing en bekostiging van (jeugdgezondheid-)instellingen.

Tenslotte levert schaalvergroting voordelen op voor beide partijen. Structuur samenwerking Dimence en Carinova blijven als zelfstandige en onafhankelijke rechtspersonen bestaan. De komende periode wordt door een projectorganisatie verder onderzocht hoe Stichting De Kern en het Algemeen Maatschappelijk Werk van Carinova het beste kunnen vervlechten.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Ik ben benieuwd of deze samenwerking ook een aantal arbeidsplaatsen zal gaan kosten.
  In dat geval zullen het de mensen met de “handen aan het bed” wel weer zijn, ik zie het dure gezelschap op de foto nog niet vrijwillig opstappen.


  ⚠️ Meld

 2. En die koffiejuffrouw op de foto dan? Die zal ook het veld moeten ruimen?

  (sorry, ik zag de foto en dacht om de één of andere reden bij die dame eerst aan de koffiejuffrouw; vermoedelijk door de kleding)

  Maar de opmerking van Observer lijkt me niet zo heel vreemd in ieder geval. Zo’n plaatje zie je wel vaker voorbij komen in het nieuws. Ik hoop het echter niet voor de mensen op de werkvloer.


  ⚠️ Meld

 3. observer, goed geobserveerd, 2 personen in dit gezelschap doen zeker meer kwaad dan goed.. Helaas zal alles wat “vervangt” net zo zijn, welkom bij de baantjesmachines in de zorg..


  ⚠️ Meld

 4. @WFvN Je kunt zodra je ziet dat je eerste beeld voortkomt uit een kennelijk vooroordeel over hoe vrouwen gekleed moeten zijn, je reactie toch aanpassen zodat je ons hiervan geen deelgenoot maakt. Ik vind je opmerkingen namelijk nogal onaardig zowel voor kofiiedames als voor deze mevrouw in het bijzonder.


  ⚠️ Meld

 5. Ho, dat is een invulling die je er zelf aan geeft. Ik zeg níets over hoe vrouwen gekleed moeten zijn. Dat ‘kennelijk’ is puur iets wat uit jou komt, wat zegt dat over jou?

  Niets ten nadele van vrouwen, niets ten nadele van (veelal zeer gezellige) koffiedames.


  ⚠️ Meld

 6. Nee hoor, het is geen koffiedame, het is een heel knappe buikspreekster.
  Kijk maar, ..ze heeft de rechterhand onopvallend in die mannelijke pop voor haar.;););)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.