Windesheim past E.C.D. toe in onderwijs

Zwolle – Windesheim start samen met TTS Technology To Serve een project om het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) toe te passen in het onderwijs. Het project, dat tot januari 2012 loopt, moet Verpleegkundestudenten voorbereiden op ICT-ontwikkelingen in de zorg. Voorbereiden op ICT-ontwikkelingen.

De rol van ICT in het zorgproces en in zorginstellingen wordt steeds belangrijker. Om studenten hierop voor te bereiden, moet het onderwijs worden afgestemd op ICT-toepassingen in het zorgwerkveld. Het Elektronisch Cliënten Dossier is een voorbeeld van zo’n toepassing. Windesheim werkt samen met TTS Technology To Serve uit ’t Harde aan de implementatie van het ECD in het onderwijs. Verpleegkundestudenten leren hoe zij dit instrument kunnen toepassen bij de ondersteuning van de procescyclus en de bevordering van harmonisatie in werkprocessen om zo kwaliteitsverhogend te werken.

Windesheim richt zich voortdurend op duurzame vernieuwing van het onderwijs, de professionele ontwikkeling van studenten en de innovatie bij bedrijven en instellingen. Als kennisinstelling zet Windesheim sterk in op de integratie van onderwijs, onderzoek en ondernemen. Onderzoek levert direct toepasbare resultaten op voor zowel het onderwijs als voor innovatie bij bedrijven en instellingen. Als ‘partner in professionele ontwikkeling’ neemt Windesheim de wensen van studenten en de ambitie van organisaties als uitgangspunt.

Artikel delen: