Estafette: Voor een beter leven met kanker

Zwolle – Zaterdag 8 oktober starten vanuit zes “hoekstenen” van het land estafetteploegen om tijdens het Weekend of Energy na ruim 1200 kilometers bij Wheel of Energy365 op Amsterdam Airport Schiphol aan te komen. De loopploeg vanuit Groningen, georganiseerd door de Marathon Zwolle, wordt omstreeks 23.00 uur verwacht in Zwolle bij nazorgcentrum IntermeZZo. Wethouder Dannenberg zal daarbij aanwezig zijn om de lopers moreel te ondersteunen.

wheels3.jpg

De estafetteploeg wordt binnengehaald ( lees binnengelopen) door een hele groep lopers vanuit hardlopend Zwolle en onder leiding van GoCenter. IntermeZZo zal zorgen voor een sfeervol en warm ontvangst. Stadsomroeper Peter Vader roept ze letterlijk binnen en dat zou mogelijk de eerste keer zijn dat hij als Nederlands Kampioen Stadsomroeper zijn stem laat horen!. Bij IntermeZZo zijn vier masseurs ter plekke om de estafettelopers kort te behandelen. Tevens is aanwezig coördinator Corine den Hollander en enkele gastvrouwen.

wheels2.jpg

Deze prachtige actie en aandacht voor kanker is, in Zwolle, gebaseerd op een driehoek tussen Wheel of Energy, IntermeZZo en Zwolse marathon. Terwijl de hardlopers namens Wheel of Energy365 aandacht vragen voor ‘een beter leven met kanker’, draait dus het Wheel of Energy haar laatste radslagen. Het enorme hamsterrad staat sinds 10 oktober 2010 voor de hoofdingang van Schiphol Plaza. Dit initiatief van Richard Bottram van Stichting Marathon365 wordt na 365 dagen in het Weekend of Energy nu feestelijk afgesloten.

wheels1.jpg

Bottram wilde met deze actie groepen mensen in de strijd tegen kanker in beweging laten komen. En zo aandacht vragen voor de noodzaak om kanker als levensbedreigende ziekte te bestrijden en mensen die leven met kanker en inloophuizen/nazorgcentra te ondersteunen. De centra zijn voor veel bezoekers een veilige haven in een turbulente tijd, die ontstaat als de ziekte de kop opsteekt en doorloopt tijdens de behandelfase en de periode erna. Veel huizen ontvangen geen structurele subsidie van de overheid en zijn voor het werk volledig afhankelijk van inzet en hulp van vrijwilligers en financiële steun van particulieren, bedrijven en fondsen. Weekend of Energy 8 & 9 oktober

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.