Travers Welzijn start Leve de Muziek!

Zwolle – Travers Welzijn en Rhythm & Music realiseren met ‘Leve de muziek!’ in 2011-2012, 10 orkesten waarbinnen 100 Zwolse kinderen muzieklessen krijgen op (bas)gitaar, drumstel, keyboard, djembé, Braziliaanse Percussie en zang. ‘Leve de muziek!’ laat kinderen het plezier in muziek beleven en laat hen ontdekken wat daarin hun gezamenlijke mogelijkheden zijn. De orkesten werken toe naar een spetterend stedelijke eindafsluiting waarbij elk orkest zijn eigen optreden geeft!

De orkesten worden gevormd over de hele stad. Naast kinderen en jongeren van 8 – 14 jaar, is Travers Welzijn eveneens op zoek naar vaders, moeders en vrijwilligers die een muziekinstrument kunnen bespelen en het orkest met hun kennis en enthousiasme willen ondersteunen. De lessen zullen – afhankelijk van de wijk en het type instrument – vanaf november plaatsvinden op verschillende locaties in Zwolle.

Leve de muziek valt binnen het programma Kinderen maken Muziek van het Oranje Fonds. In mei lanceerde Prinses Maxima dit nieuwe programma, dat als doel heeft kinderen in Nederland in groepsverband een muziekinstrument te leren spelen. Aanmelding voor kinderen, jongeren en vrijwilligers kan voor 12 oktober 2011 via m.winter@travers.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer