Zwollenaren speuren mee met politie

Zwolle – Vanaf 1 november 2011 kunnen Zwolse inwoners concreet bijdragen aan een veiligere leef- en woonomgeving. Want dan beginnen gemeente Zwolle en politie IJsselland met Burgernet.

Met Burgernet kunnen burgers een actieve rol spelen aan op het gebied van veiligheid. Uit onderzoek is gebleken dat, zelfs met een gering aantal deelnemers, de pakkans door de politie aanzienlijk toeneemt. Tijdens acties van Burgernet schakelen deelnemers namelijk hun sociale netwerk in om mee te helpen speuren. Daarnaast blijkt dat burgers graag meer betrokken willen worden bij veiligheid. Door hierin daadwerkelijk te participeren, worden zij alerter.

Zodra de meldkamer een duidelijk signalement heeft van de dader en de aard van het delict, ontvangen deelnemers aan Burgernet een bericht op hun mobiele telefoon. De politie kan met de ontvangen informatie van de deelnemers het zoekgebied vergroten of aanpassen. Bij delicten gaat het om diefstal/inbraak, doorrijden na aanrijding, tasjesroof, geweld en vermissing.

Alle Zwollenaren ontvangen in week 42 thuis schriftelijke informatie, met daarbij een antwoordkaart om zich aan te melden. Meer informatie over Burgernet is te vinden op www.burgernet.nl . In 2013 wordt de pilot geëvalueerd.

Burgemeester en wethouders hebben aangegeven enthousiast te zijn over het initiatief. De gemeenteraad spreekt zich binnenkort nog uit over de pilot.  

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.