Het weer: zonnig

Zwolle – Woensdag komt de zon, na het optrekken van de nevel en mist, goed tevoorschijn. De middag verloopt op de meeste plaatsen dan ook volop zonnig. Strakblauwe luchten zitten er voor het noorden van het land niet in, omdat daar wat velden met sluierbewolking overtrekken.

27-09-2011_weerfoto__stadsgracht_groot-wezenland_.jpg

Stadsgracht Groot Wezenland

Het wordt in vrijwel het hele land een warme dag, met maxima van 20 graden aan zee tot 23 of 24 in het binnenland. In Limburg en het oosten van Noord-Brabant kan het met 25 graden lokaal zelfs zomers warm worden. Op de Wadden blijft de temperatuur steken rond 19 graden. Er staat een zwakke oosten- tot zuidoostenwind. Woensdagavond en donderdagnacht is het helder, bij minima rond 10 graden. De kans op mist is kleiner dan de voorgaande nachten, doordat de aangevoerde lucht droger is. Toch kan hier en daar nog wel een (dichte) mistbank ontstaan.

Donderdag lijkt het opnieuw wel zomer. Alleen de kleur van de blaadjes aan de bomen verraadt dat het herfst is. Er staat opnieuw weinig wind en de hemel kleurt helderblauw. Het wordt 19 graden op de Wadden tot 25 in het zuidoosten.

Ook vrijdag zien we nog geen tekenen van verandering. Wolken houden zich op tot ver buiten onze landsgrenzen. Het warmt opnieuw goed op, met in Limburg op enkele plaatsen mogelijk weer zomerse temperaturen van 25 graden.

Ook in het weekend blijft het hogedrukgebied boven Centraal-Europa zonnig en warm weer in onze contreien veroorzaken. Pas op maandag boet het hogedrukgebied aan kracht in en zien we wat sluierbewolking op komen zetten. Dit geeft vaak de komst van frontale zones en dus ook een weersverandering aan. Eerst maar genieten van het fraaie nazomerweer.

Artikel delen:

Reageer