Noodlanding in Stadshagen

Zwolle – Dinsdagavond 27 september tegen etenstijd moest een luchtballon een, altijd onverwachte, noodlanding maken. Bij navraag bleek dat de oorzaak een gebrek aan wind bleek te zijn. De piloot heeft tot driemaal toe de brander opgestart in de hoop verderop terecht te komen. De lantaarnpalen bleken behoorlijk in de weg te staan.

img_9776-1.jpg
Foto’s: Mirjam Slats

Het lukte hem op het fietspad naast het park en de seniorenwoningen de landing te maken. Geen gewonden, maar wel een reden voor veel bewoners van Stadshagen uit te rukken om het schouwspel te bewonderen. 

img_9781-1.jpg

img_9784-1.jpg

img_9786-1.jpg

img_9790-1.jpg

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Waar lees je dat de brander niet goed werkt?

  Feit dat ie drie keer is opgestart houdt niet in, dat ie niet goed werkt. Maar door te weinig wind is de ballon enkel omhoog gegaan en vervolgens weer omlaag.


  ⚠️ Meld

 2. Wat een verschrikkelijke flauwekul allemaal!! Niks geen nood, niks 3 keer branden dit is allemaal vrij normaal hoor en die foto’s….. we hebben er nog wel meer!


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door mr. betweter, op 28 september 2011 om 13:39
  Na het lezen van de reactie van plantje voel ik weer een migraine opkomen

  Dan heb je nogal snel migraine. Trek het je niet zo aan joh!


  ⚠️ Meld

 4. Het was ook zeker een mooie tocht!!
  Met op het einde een gecontroleerde landing op een ongebruikelijke plaats.
  Ik moet zeggen dat deze foto reportage een goed beeld geeft van de gebeurtenis. Eerst een goede landing en daarna de ballon geholpen door mankracht lopend naar de plaats gebracht waar we de ballon hebben laten zakken.


  ⚠️ Meld

 5. Hahaha wat een consternatie om een ballon in Stadshagen. Wij hadden hem zien vliegen boven de huizen van Alberto en Mirjam o.a. maar waren even later aan het koken dus de consternatie niet meegekregen, maar wel lachen dat Mirjam er zo snel foto’s van heeft gemaakt! Nu kunnen wij er ook nog even naar ‘kijken’! Dankjewel Mirjam! (oh en Durk Dam moet zijn schone dochter niet zo plagen ;))


  ⚠️ Meld

 6. Het stomme is trouwens dat ik toen ik hem zag vliegen nog dezelfde opmerking over die brander van Vailliant gemaakt heb 😉
  I shouldn’t have said that 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.