SP: berekening kwijtschelding in afwijzingsbrief

Zwolle- Het stadsbestuur van Zwolle reageert positief op het verzoek van de SP om de berekening die ten grondslag ligt aan een afwijzing op een aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen, per direct en standaard met de afwijzing mee te sturen. Voortaan zal de Zwolse burger thuis zelf kunnen nagaan op welke berekening de gemeente een afwijzing baseert.
Fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Bij onze hulpdienst kregen wij vaak te maken met mensen die een afwijzing ontvingen op hun aanvraag voor kwijtschelding. De reden van afwijzing was telkens ‘overschrijding van het normbedrag’, maar omdat de berekening niet werd meegestuurd kon de aanvrager niet checken of de gemeente wel de juiste gegevens had gebruikt.
Deze moest veel moeite doen om de rekensom op schrift te krijgen en meerdere malen bleek achteraf dat er fouten waren gemaakt in de berekening’. De partij is van mening dat het meesturen van de berekening van de afwijzing veel bureaucratische rompslomp voorkomt, zowel voor de aanvrager als de ambtenaar. Bovendien wordt de drempel om een bezwaarschrift in te dienen tegen de afwijzing aanzienlijk verlaagd.

Artikel delen:

Reageer