Odeon De Spiegel theaters zoekt Kidsreporters

Zwolle – Recensenten doen verslag van voorstellingen in heel Nederland. Sinds 2009 is Odeon De Spiegel theaters gestart met de Kidsreporters. Kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen in de regio Zwolle kunnen zich aanmelden om recensent te worden voor de kindervoorstellingen die door heel Nederland te zien zijn. Voor het komende theaterseizoen zoeken de theaters nieuw schrijftalent.

musical_gelaarsde_kat_2010_026.jpg

De Kidsreporters bezoeken kindervoorstellingen in verschillende theaters in Nederland en schrijven een recensie. De voorstelling is later in het seizoen te zien in Zwolle waardoor de Kidsreporters een preview hebben. In het afgelopen seizoen gingen vijf Kidsreporters op pad. Dit seizoen is er weer een legio aan kindervoorstellingen te bezoeken en kunnen nieuwe Kidsreporters zich inschrijven.

In samenwerking met de Stentor worden de toekomstige Kidsreporters opgeleid op de redactie in Zwolle. Redactiechef Dick Laning geeft tips over het schrijven van een recensie en het stellen van de juiste vragen voor een interview met acteurs achter de schermen. De recensies van komend theaterseizoen worden in de Stentor geplaatst en op de website van Odeon De Spiegel theaters. Opgeven Kinderen kunnen zich nog inschrijven om dit theaterseizoen als Kidsreporter door het land te gaan. Stuur een mail met motivatie naar info@odeondespiegel.nl . Inschrijven kan tot 7 oktober.

Artikel delen: