Van Santen Zingt Zelf in Muziek in de Tent

Zwolle – Het nieuwste project van Pieter van Santen is genaamd Van Santen Zingt Zelf. Het programma bestaat voor het grootste gedeelte uit nieuwe jazzcomposities met Nederlandstalige teksten, alle van de hand van Pieter. Uiteraard speelt hij zelf de piano. Hij wordt begeleid door zijn vrienden Wilco de Witte op drums en Hans Voogt op contrabas, musici die hun sporen in jazzwereld ruimschoots hebben verdiend.
Nieuw aan dit project is dat Van Santen zelf zingt. Voor het eerst vertolkt hij zijn eigen liedjes, live gespeeld en gezongen. De teksten zijn vaak humoristisch. De stijl van de liedjes varieert van bebop, swing, latin, boogie woogie en stride tot blues. Van Santen waagt zich echter ook aan serieuze ballads. Het zijn stuk voor stuk volwaardige jazzcomposities met veel ruimte voor improvisatie van de instrumentalisten.

De muziek en de mooie improvisaties zijn een ode aan de jazzgiganten die Van Santen zo bewondert, zoals hij ook in de teksten van enkele liedjes heeft beschreven. Namen als Art Tatum, Bud Powell en Fats Waller. De humoristische teksten en de stijl waarin hij ze brengt, doen denken aan kleinkunstenaars als Drs. P. en Hans Dorrestijn, maar natuurlijk ook aan de grondlegger van de ”jazz waar je bij mag lachen”, Max Teawhistle. Van Santen blaast met deze muziek het genre Nederbop nieuw leven in. Nederlandse satirische teksten overgoten met een jazzsausje. Cabaret
Op 10 oktober is het de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Deze dag staat dit jaar wereldwijd in het teken van het thema ‘naasten van mensen met psychische problemen’. Daarom worden er rondom deze dag allerlei activiteiten georganiseerd. Het bovenstaande concert van Muziek in de Tent op 9 oktober wordt gesponsord door Dimence en daarom zal er aandacht worden besteed aan deze landelijke dag van de psychiatrie. Ook zal Dimence vertegenwoordigd zijn op het Assendorperplein.
Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje. Uiteraard bij Eureka weer overheerlijke pannenkoeken van Ed. Tijd: 14.00 – 16.00 uur.

Artikel delen:

Reageer