Tientallen sporters erbij in het Gouden Sportboek

Zwolle –  Ruim veertig Zwolse sportkampioenen hebben hun naam bijgeschreven in het Gouden Sportboek van de gemeente. Zwolle houdt al jaren een eervol register bij van alle lokale sportkampioenen: wie op nationaal niveau een gouden medaille wint of internationaal een podiumplaats behaalt kan zelf het Gouden Sportboek tekenen.

Woensdag 28 september maakten 41 sporters op uitnodiging van sportwethouder Gerrit Piek, tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de Golfclub Zwolle gebruik van die mogelijkheid. Zwolse sporters hebben het afgelopen jaar – soms in teamverband – topprestaties geleverd in velerlei disciplines: karate, triathlon, zwemmen, wielrennen, roeien, acrogym, basketbal en skeeleren. De behaalde titels lopen uiteen van Nederlandse Kampioenschappen tot Wereld Kampioenschappen.

De wethouder ging tijdens de bijeenkomst in op het belang van zowel topsport als amateursport voor de gemeente Zwolle. Hij merkte daarbij op dat het goed gaat met de sport in onze gemeente. In Zwolle ligt het aantal sporters boven het landelijk gemiddelde. Aansluitend aan de ondertekening van het Gouden Sportboek tekende wethouder Gerrit Piek het convenant met het Olympisch Netwerk Overijssel. De gemeente Zwolle draagt hiermee, aldus wethouder Piek, als partner bij aan de gezamenlijke ambitie om sportverenigingen te versterken en randvoorwaarden en faciliteiten te creëren voor talenten en topsporters in de regio.

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.