Positieve reacties op netwerkbijeenkomst ‘Jump!’

Zwolle –  SportService Zwolle en Travers Welzijn hebben in samenwerking met Landstede en Bibliotheek Zwolle op woensdagochtend 28 september in het wijkcentrum van Holtenbroek de netwerkbijeenkomst ‘Jump!’ georganiseerd. Ruim 60 deelnemers uit verschillende sectoren waren aanwezig om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen om de kwaliteit van het aanbod voor jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar naar een hoger niveau te brengen.

 470x382xnetwerkbijeenkomst_jump_jpg_pagespeed_ic_ra56k666zb.jpg

De opening werd verzorgd door Ivo Wouters, een specialist op het gebied van mediawijsheid. Hij gaf de aanwezigen een kijkje in de wereld van de sociale media waarin vooral ook veel jongeren actief zijn.

Daarop volgend was er keuze uit een vijftal workshops die in twee ronden bezocht konden worden. De workshops hadden allemaal betrekking op de overgang van 10 naar 14 jaar, een overgang die voor kinderen, ouders en professionals enorm veel uitdaging en plezier biedt, maar ook onzeker en spannend is. Zo was er aandacht voor sport, de brugklas, participatie, het puberbrein en de invloed en kansen van sociale media.

Ook tijdens de pauze werd niet stilgezeten. Tijdens een wandeling is in tweetallen gezocht naar het beste idee bij de gegeven casus. Arno de Swart (SportService Zwolle) en Martijn Sollie (Muzerie) kwamen met het goede idee om een wijk-app te maken waarin jongeren informatie kunnen vinden over de voorzieningen en activiteiten in hun wijk. Hiermee wonnen zij allebei een proefabonnement van drie maanden van Bibliotheek Zwolle.

Artikel delen: