Kunstenaars expo bij Kunst & Cultuur Overijssel

Zwolle –  In de expositieruimte van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) is tot en met 21 oktober een expositie te zien met schilderijen van Peter Geerts (Zwolle) en Henk Lassche (Hengelo) en met grafiek van Henk Tichelaar (Kampen). De expositie is ingericht naar aanleiding van het afscheid van Henk Laarakkers, die jarenlang werkzaam was bij KCO als adviseur Beeldende Kunst en Vormgeving.

geerts_afbeelding_038.jpg

Henk Laarakkers stelde in dienst van KCO ruim 300 vaak reizende exposities samen met kunstenaars en vormgevers uit Overijssel. Voor deze expositie bij KCO mocht hij een persoonlijke keuze maken. De exposanten zijn alle drie werkzaam als autonoom beeldend kunstenaar. Peter Geerts creëert een eigen nieuwe werkelijkheid op doek.

Henk Lassche abstraheert in zijn schilderijen de werkelijkheid. Deze twee schilders maken beiden het grote schildergebaar. Henk Tichelaar is graficus en registreert tekenachtig, op poëtische wijze, het gewone. In hun autonomie vinden deze kunstenaars elkaar, want alle drie zijn ze wars van publieke smaak en opportunistisch inspelen op beleid en trends. Deze autonome houding is de samensteller van de expositie uit het hart gegrepen. Werk van Henk Lassche is eveneens te zien in De Fundatie (locatie Het Nijenhuis). t/m 21 oktober 2011 Kunst & Cultuur Overijssel, Kamperstraat 11-13 Zwolle openingstijden: di. t/m vr. 11.00-17.00 uur

Artikel delen: