Fietser gewond bij aanrijding

Zwolle – Op het kruispunt Rijnlaan/ Zwarte Waterallee vond even voor 13.00 uur een aanrijding plaats. Daarbij is in ieder geval een fietser gewond geraakt. Hulpdiensten waren snel ter plekke.

29_september_2011_022.jpg
foto’s: Hannie Liefers

Over de mogelijke oorzaak is nog niets bekend. De fietser is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, met welk letsel is onbekend.

29_september_2011_019.jpg

29-09-201120vrouw20aangereden20op20kruispunt20rijnlaan20zw-waterallee204.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Vanmorgen heb ik als EHBO instructeur lesgegeven bij een groot sportcentrum in Zwolle. Rond 1 uur ben ik in de auto gestapt om naar huis te rijden, vanaf de middelweg draai ik af naar de Zwartewaterallee op en terwijl ik naar de stoplichten rij zie ik plots iemand aan de overkant van de weg op de straat liggen. De auto zet ik meteen in de middenberm neer met de alarmlichten aan en met de AED in de hand loop ik snel naar het slachtoffer toe. Er lopen een paar mensen omheen en we kijken elkaar aan van: wat is hier aan de hand… tja meteen zijn we naast het slachtoffer gaan zitten en hebben eerste hulp geboden; wat kun je doen; kijken naar het bewustzijn, kijken naar de verwondingen en verder niet erg veel. Het slachtoffer was bewusteloos, had een zeer luidruchtige ademhaling en lag op de buik, vandaar dat we haar hebben laten liggen zoals we haar hebben aangetroffen. Na een paar minuten begon ze wat te bewegen, rusteloos, maar ze reageerde niet op aanspreken; dus samen met de andere hulpverleners heb ik het slachtoffer zo stil mogelijk gehouden tot de ambulance kwam en het overnam.

  Maar tijdens deze actie zijn er nog meer hulpverleners in actie gekomen, wildvreemde mensen die voor een onbekende stoppen. Twee heren die meteen het verkeer gingen regelen toen we dat aangaven, dit was noodzaak omdat er, ondanks het ongeval en een slachtoffer op straat, mensen met de auto tussendoor probeerden te rijden. Twee heren die meteen met EHBO dozen aankwamen rennen uit hun bedrijfswagen, verder nog omstanders die op verzoek 112 belden om meteen een ambulance en politie in te schakelen. Een jongedame die naast mij kwam zitten en materialen uit mijn auto heeft gehaald voor het geval we ze nodig hadden en een jongeman die zelf ook bij de ambulance werkt die de ondersteuning van het slachtoffer overnam.

  Zo zie je maar; 1 ongeval en heel veel mensen die meteen voor een onbekende klaarstaan. Dit is natuurlijk fantastisch, een geweldige samenwerking tussen een groep wildvreemde mensen, ik heb geen idee wie het allemaal zijn geweest, van het slachtoffer weet ik verder ook niets want die is “ingepakt” en naar het ziekenhuis gebracht, ik hoop dat het letsel allemaal mee is gevallen en alles goed is…
  Maar deze boodschap is voor de spontane hulpverleners; super gedaan en bedankt allemaal!

  Gea Veenstra


  ⚠️ Meld

 2. Mooi verhaal van Gea.
  Er bestaan nog mensen die zich bekommeren om een ander en niet alleen maar zo snel mogelijk er langs willen komen om maar in het eigengerichte haast-haast-haast-wereldje door te kunnen gaan.


  ⚠️ Meld

 3. Wat top, Gea, om jouw verhaal hierover te lezen!!!

  Wat bizar eigenlijk… Ik reed op de fiets tussen half 1 en kwart voor 1 daar langs, toen was er nog niets… Wat een “geluk bij een ongeluk”, dat toen het wel gebeurde, jij daar was om zo adequaat in te grijpen!!


  ⚠️ Meld

 4. Inderdaad ook Gea is een held!

  Mooi om te zien, dat mensen dan nog wel helpen. Als we dat nu ook gaan/blijven doen bij overvallen, diefstal, vechtpartijen enz wordt het nog wel wat hier in Nederland!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.