Mondovino verkozen tot wijnspeciaalzaak van het jaar

Zwolle – Voor de derde keer op rij is Mondovino in Zwolle door de gezaghebbende Wijnalmanak uitgeroepen tot Wijnspeciaalzaak van het jaar. De jury van de Wijnalmanak bekroonde de wijnen van Mondovino in de prijscategorie tussen € 5 en € 10 met het predicaat ‘beste assortiment van Nederland’. Dit eervolle resultaat werd op 29 september bekend gemaakt tijdens de presentatie van de Wijnalmanak 2012.

wijnspeciaalzaak20logo20winnaar202012.jpg

De Wijnalmanak, onder regie van wijnjournalist Cuno van ’t Hoff, wordt algemeen beschouwd als dé wijngids van Nederland en biedt een uitgebreid overzicht van betaalbare kwaliteitswijnen. Bij de verkiezing Wijnspeciaalzaak van het jaar 2012 beoordeelde een team professionele wijnproevers duizenden wijnen uit alle windstreken. Zij deelden aan 30 stille en mousserende wijnen van Mondovino een ster uit, de hoogst haalbare categorie. Deze met een ‘ster’ bekroonde wijnen zijn volgens de vakjury “uitzonderlijk goed, kennen een perfecte prijs-kwaliteit en steken overal bovenuit”. Zeventien andere wijnen uit het assortiment kregen de eervolle vermelding “gegarandeerd goed”.

“Driemaal achtereen het glas mogen heffen als beste wijnspeciaalzaak van Nederland is natuurlijk een prestatie waar we meer dan trots op zijn”, zegt Bert van Beek. “Het is een beloning voor ons gezamenlijke inkoopbeleid binnen Les Généreux. Met deze organisatie kunnen we zeer selectief op kwaliteit inkopen door letterlijk zelf de boer op te gaan en caves te bezoeken. De uitverkiezing door de Wijnalamanak bewijst dat we er in slagen om met eigen import de beste wijnen naar Nederland te halen. Wij vinden dat we dit als wijnspeciaalzaak ook verplicht zijn naar onze klanten, de betere wijnliefhebbers. We zullen er dan ook alles aan doen om deze koppositie te behouden!

Bovendien staat Mondovino in de landelijke finale van het door Perswijn (onafhankelijk wijnmagazine) georganiseerde verkiezing Wijnwinkel van het Jaar. Bert van Beek zegt hierover: “Hier zijn we ook bijzonder trots op. We staan dus ‘gewoon’ in de top 10 van Nederland. En dit gaat niet alleen over de wijnen tussen de € 5,00 en € 10,00, maar betreft ons hele assortiment, onze service, uitstraling etc. Als je dit bereikt hebt binnen zes jaar dan kunnen we niets anders dan nogmaals het glas heffen!”. De uitslag van deze verkiezing volgt medio oktober.

 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. @sjabbo,

    Is dit een nieuws website?? er word vooral veel nieuws geplaatst maar het is en blijft een weblog toch? als je toch alleen nieuws wilt lezen dan raad ik je aan om een telegraaf te kopen:D

Reageer