Cliënten Frion dankbaar voor elektrische duofiets

Cliënten van Frion namen gisteren, donderdag 29 september, symbolisch de elektrische duofiets in ontvangst van Hilly van den Hof, secretaris van het Zwolse fonds De Gasthuizen. Met een financiële bijdrage van 6.500 euro maakte De Gasthuizen het namelijk mogelijk deze fiets voor de bewoners aan te schaffen.

gasthuizen_isala.jpg

De bewoners zijn ontzettend blij met de fiets en vonden de aandacht prachtig. Als dank kreeg Hilly van den Hof een schaal chocolaatjes en een zelfgemaakt kunstwerk. De elektrische duofiets wordt gebruikt op de locatie De Middelhorst, een woonvoorziening van Frion voor senioren met een verstandelijke beperking. Het team van De Middelhorst is blij met de toekenning van De Gasthuizen. “Dankzij deze fiets kunnen bewoners weer grenzen verleggen. Ze kunnen er weer op uitgaan, de omgeving op een andere manier verkennen en actiever deelnemen aan de samenleving. Maar ook beter bewegen, genieten van het weer en van de natuur behoort nu tot de mogelijkheden”, zegt woordvoerder Janine Schouwstra van Frion.

Het Zwolse fonds De Gasthuizen steunt initiatieven voor Zwolse senioren met financiële bijdragen. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl. Na 1 oktober volgt een toekenningsronde, dus aanvragen die vóór die datum worden ingediend, worden dan beoordeeld. De volgende ronde is over een half jaar. Ook daarvoor kunnen alvast aanvragen worden ingediend.

Artikel delen: