Zwolle beleeft primeur met heel bijzondere koffie

Zwolle – ’s Werelds meest besproken koffie, de Kopi Loewak, is voor heel even in Zwolle verkrijgbaar. Volgende week, startend op maandag 3 oktober, zal de meest exclusieve koffie ter wereld, namelijk de beroemde Kopi Loewak, tijdelijk geserveerd worden bij Coffee United in de Luttekestraat.

De Kopi Loewak of Civetkoffie is op afstand de meest exclusieve koffie ter wereld, waarvoor al gauw Euro 200-700 per kilo wordt betaald. Deze extreem hoge prijs wordt niet veroorzaakt doordat de gebruikte koffiebessen zelf zo zeldzaam zijn, maar door het speciale productieproces.

Kopi is het Indonesische woord voor ‘‘koffie’’ en Loewak is de lokale naam voor de zogenaamde civetkat. Deze civetkat eet de rode koffiebessen, waarna het vruchtvlees wordt verteerd. De koffieboon zelf blijft intact en passeert het maag-darmsysteem. Door fermentatie krijgt deze koffieboon zijn geliefde smaak. De bonen worden teruggevonden in de ontlasting van de civetkat en worden vervolgens grondig gewassen. Om de smaak zoveel mogelijk te behouden, worden de koffiebonen meestal licht geroosterd. Per jaar wordt slechts zo’n 200 kilogram Kopi Loewak geproduceerd en dat maakt deze koffie heel erg schaars.

Sander Groenink, eigenaar van Coffee United Zwolle, heeft zijn hand weten te leggen op een kleine voorraad van deze wereldberoemde koffie. Hij wil deze bijzondere koffie uitserveren in zijn zaak om daarmee de allergrootste koffieliefhebbers de kans te geven om deze ludieke koffie zelf eens te proeven en te ervaren.

In de film ‘The Bucket List (2007)’ is het drinken van de Kopi Loewak een van de levenswensen van de hoofdrolspelers Morgan Freeman en Jack Nicholson. De Zwollenaren die dit ook op hun wensenlijstje hebben staan, moeten snel zijn, want de voorraad is beperkt.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Bij dit soort berichten heb ik vaak het gevoel of hier niet meer achter zit. Ze hebben namelijk zelf in de spelregels staan

    u plaatst geen commerciële boodschappen (“spam”)

    😮


    ⚠️ Meld

  2. De eigenaren kennende gaat het hier gewoon om de funfactor. Kopi Luwak is natuurlijk links en rechts te koop (moet je wel zeker zijn van het feit dat het echte Luwak koffie is) Wat natuurlijk wel leuk is is het feit dat zij het voor je zetten 😉 Das extra genieten.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.