Energie maakt je warm’ van start in Zwolle

Zwolle – Natuur en Milieu Overijssel, de drie Zwolse woningcorporaties SWZ, deltaWonen en Openbaar Belang en de gemeente Zwolle zijn van start gegaan met het gezamenlijke project Energie maakt je warm. Doel van het project is om samen met bewoners uit de wijken Stadshagen en Ittersumerlanden hun energierekening omlaag te brengen.

SWZ.jpg

Energie wordt steeds duurder en het is daarom van belang om er bewust mee om te gaan, zodat de energierekeningen niet steeds verder blijven stijgen. Door een aantal praktische tips kunnen bewoners al makkelijk 10% besparen, wat neerkomt op bijna € 200 per jaar. De betrokken partijen hebben duurzaamheid hoog in het vaandel en willen via dit project, naast het verlagen van de woonlasten, ook de uitstoot van CO2 verminderen.
 

Voor dit project zoeken de deelnemende partijen samen met Travers Welzijn een aantal enthousiaste en gedreven inwoners van de wijken Stadshagen en Ittersumerlanden die willen helpen dit project te realiseren.* Er is geen voorkennis nodig om mee te doen, wel de motivatie om anderen in de wijk enthousiast te maken over energiebesparing. Bewoners die meedoen krijgen onder andere een gratis training over energiebesparing, gratis energiebesparende hulpmiddelen en zij maken kans op een wijkprijs van € 1.000. 
De trainingsdata zijn op dinsdagavond 8 november (van 19.00 uur tot 22.00 uur), maandagavond 14 november (van 19.00 uur tot 22.00 uur) en dinsdagavond 22 november (van 19.00 uur tot 21.00 uur). Meer informatie is te verkrijgen bij Natuur en Milieu Overijssel: info@natuurenmillieuoverijssel.nl of (038) 425 09 60.
* Voor de wijk Ittersumerlanden gaat het om de Staatsmanlaan, Van Hogendorpware, De Kempenaerware, Keucheniusware en Van Hallware. Voor Stadshagen om de Leerlooierstraat, Linnenweverstraat, Wildwalstraat, Houtwalstraat, Raaigras en Reukgras.

Artikel delen:

Reageer