Zwolle blijft beste werkgever in gemeenteland

De medewerkers van de gemeente Zwolle blijven de meest tevreden gemeenteambtenaren in Nederland. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van bureau Effectory onder organisaties met meer dan duizend werknemers.

Weliswaar is Zwolle in de ranglijst van ‘beste werkgevers’ gezakt van een derde plaats vorig jaar naar een 12e positie dit jaar, zij blijft de hoogst gewaardeerde gemeentelijke werkgever van het land. Het bekendste bedrijf in de top-5 is KLM. Gemeentesecretaris Oenze Dijkstra is verrast en opgelucht. “Nadat ik afgelopen zomer onze eigen uitslag van het werkgeversonderzoek las, had ik een veel lagere plek op de landelijke ranglijst verwacht. Maar omdat in heel Nederland kleine en grote klappen vallen in allerlei organisaties, blijven we toch op een mooie plek in die top-50 staan.” 

De Zwolse ambtenaar geeft de gemeente een rapportcijfer van 7,7. Vorig jaar was dat nog een 8+. Dit lagere cijfer is logisch, zegt Dijkstra. “Onze organisatie maakt grote veranderingen door. We gaan krimpen met meer dan honderd mensen. Dat betekent voor een deel van de ambtenaren een toekomst buiten de gemeente. Daarnaast moeten we met veel minder geld het beste voor de stad blijven doen. Ook dat doet pijn, want onze ambtenaren hebben een groot hart voor Zwolle. Al met al trekt deze periode best een zware wissel op ons. Ik ben trots als ik zie met hoeveel energie iedereen in de gemeente, ondanks alle onzekerheden, samen werkt aan onze toekomst als compacte overheid midden in de samenleving.”

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Jammer dat er geen argumenten bijstaan waarom gemeente Zwolle deze eer toekomt. Ben best benieuwt,of worden er soms bonussen onder de tafel door geschoven.


    ⚠️ Meld

  2. Inderdaad! Wat een voordelen! Erg jammer!

    Ik volg de gemeente Zwolle nu al een paar jaar en ik zou er best graag voor willen werken! Helaas hebben ze maar weinig vacatures!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.