SP Zwolle pakt de handschoen op

Nu het kabinet heeft besloten om keihard te gaan bezuinigen op de sociale werkplaatsen, het verlagen van de bijstandsuitkering en werken onder het minimumloon pakt de SP Zwolle de werkhandschoen op.

Zaterdag 1 oktober zal de SP Zwolle in de Diezerstraat handtekeningen ophalen om de mensen die de dupe worden van dit kabinetsbeleid te ondersteunen. Alle getekende handschoenen worden een ketting van solidariteit. Een ketting van respect voor eerlijk loon, en eerlijk werk, voor begeleiding, voor opleidingen en voor eerlijk delen in Nederland. De SP maakt met de handschoenen ook een vuist tegen de foute plannen, de bezuinigingen en dit kabinet.

Woordvoerder Koen van Baal: “Dit is echt een belangrijke actie. De handschoen staat symbool voor respect, eerlijk loon en eerlijke kansen voor iedereen. Het kabinet schrapt 60.000 banen in de sociale werkvoorziening en schopt deze mensen zomaar op straat en de armoede in.”

Deze actie staat niet op zichzelf maar alle afdelingen van de SP in Nederland doen hier aan mee. Alle handschoenen tezamen vormen een ketting van solidariteit die duidelijk moet maken hoe men over deze bezuinigingsplannen denkt.

Mensen kunnen ook eigen werkhandschoenen voorzien van een steunbetuiging! Alle handschoenen kunnen ingeleverd worden bij de lokale SP-afdeling aan de Borneostraat 30 in Zwolle.

Voor meer informatie kijk ook op www.armoedewerktniet.nl

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Er wordt bezuinigd op langdurig werkelozen, dit zijn vaak mensen van 45 jaar en ouder. Deze groep mensen zijn na jaren arbeid massaal door het bedrijfsleven ontslagen.
  Als je onder de 50 bent ontslagen, mag je keurig alles wat je hebt opgebouwd op souperen.
  De pensioenleeftijd gaat naar 67 jaar, maar welke werkgever neemt iemand van boven de 50 nog aan?
  Daarom ben ik mijn eigen rijschool begonnen, solliciteren heeft immers weinig zin. Ik vind dit een kwalijke maatschappelijke ontwikkeling.
  De gewone moet altijd de rekening betalen, van de missers van de z.g.n. experts.

  Cees Ravensberge.


  ⚠️ Meld

 2. Altijd gedacht dat dit soort beslissingen op regeringsniveau werden genomen, en dat er dan in de 2eK nog wat over gekakeld wordt;

  maar nee dus: nu in de diezerpromenade!

  Komt allen. ’t helpt niks, maar je doet toch wat…


  ⚠️ Meld

 3. >:(>:(>:(

  dit kost nog veel meer straks,,
  wie zorgt er nu straks voor mensen van de wsw -werkplaats-
  juist de huizen waar deze mensen verblijfen
  daar moet meer personeel aangenomen worden

  hoorde dat voor de buiten dienst een over gang is naar de rova  ⚠️ Meld

 4. werken onder het minimumloon

  Dit gaat in feite iedere werknemer aan.

  Kijk naar de uitkleding van de thuiszorg en de postbezorgers die in plaats voor de postbodes kwamen. Op dezelfde manier zal op den duur de ‘participatie-baan’ de contractuele baan vervangen.  ⚠️ Meld

 5. @Hans ; dit lijkt me meer iets voor topic “Zwolle blijft beste werkgever”:

  In een hiërarchie stijgt elke werknemer tot zijn niveau van incompetentie.
  :D:D


  ⚠️ Meld

 6. Daar zou-die ook mooi in passen inderdaad. 😉 Maar waar het me om gaat: vaak zijn minima niets minder dan wat mensen uit de midden- of topklasse zijn. Ze hebben vaak alleen de pech gehad, bij een werkgever werkzaam te zijn geweest waar ze niet hogerop zouden kunnen komen.
  Sinds ik van het Peterprincipe af weet, relativeer ik onbewust elk artikel over de arbeidsmarkt e.d. wat ik lees eraan en dat geeft best wel verrassende inzichten. ;D


  ⚠️ Meld

Reageer