Meander College: “Kunst in de Broerenkerk”

Vanaf vandaag , Maandag 23 April, tot en met Vrijdag 27 April vindt de derde editie van “Kunst in de Broerenkerk” plaats. In deze week treedt het Meander College naar buiten met concerten , voorstellingen en exposities door leerlingen in de schitterende Broerenkerk in Zwolle . Vandaag vindt om 16.00 uur de officiële opening in de Broerenkerk plaats. Deze opening zal muzikaal worden omlijst door het Meander Popkoor. Op woendsdagavond vindt de première van de theatervoorstelling “Hamlet” plaats, terwijl de donderdag- en de vrijdagavond in het teken staan van muziek. Jeugdsymfonieorkest “de Vuurvogel” concerteert samen met “Meander Vocaal”, het koor van leerlingen met muziek als examenvak. Naast enkele leerlingen zal de sopraan Clara de Vries haar solistische medewerking verlenen.

Behalve muziek en theater is er natuurlijk ook veel beeldend werk van leerlingen. Er wordt geëxposeerd door examenleerlingen tekenen en door leerlingen handvaardigheid en CKV-1. Tevens zullen leerlingen uit de onderbouw de kerk bezoeken en lessen volgen in de Broerenkerk. Al met al zullen de exposities, de voorstellingen en de concerten een totaalimpressie geven van de Meander Cultuurschool.

De Broerenkerk is dagelijks geopend van 11.00 tot 23.00 uur. Kaarten voor de concerten en de theatervoorstellingen kosten € 2,50 en zijn bij het Meander College en aan de kerk verkrijgbaar. De expositie is gratis toegankelijk.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer