Open dag dierenasiel

Zwolle –  Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe het er aan toegaat in een dierenasiel? Dan bent u op zaterdag 1 oktober van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen aan de Graham Bellstraat 2 in Zwolle ( industrie terrein de Marslanden F ).

Op deze dag stelt het Zwols Dierenasiel van 11.00 uur tot 16.00 uur de deuren gastvrij open voor alle inwoners van Zwolle en omgeving, die met eigen ogen kunnen zien hoe het gaat met de honden en de katten die daar verblijven. Uiteraard zullen alle dieren die dag l hun charmes in de strijd werpen, want natuurlijk hoopt ieder dier in het asiel op de liefde en aandacht van een nieuwe baas of bazin.

In het asiel verblijven momenteel 25 Honden en 100 katten die opzoek zijn naar een geschikt baasje. Op deze dag willen we deze dieren dan ook extra onder de aandacht brengen. Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe huisgenoot, dan kunt deze dag gebruiken om nader kennis te maken met onze viervoeters. Ook kunt u vrijblijvend een kijkje nemen achter de schermen van het asiel. De dierenartskamer bekijken of gewoon vragen stellen aan het team van het dierenasiel. Zij zullen op al uw vragen antwoord geven.

Het is overigens, uit gronden van zorgvuldigheid, niet mogelijk die dag een dier uit het asiel mee te nemen, maar u kunt zich al wel oriënteren en uw belangstelling en de medewerkers van het asiel zijn natuurlijk bereid om over de dieren te vertellen.

Onlangs heeft u in de pers kunnen lezen over de grote hoeveelheid, soms nog erg jonge kittens in het asiel. Onlangs werd er een nestje moederloze kittens gevonden in park “De Weezenlanden “.Zij zaten moederziel alleen in een boodschappenkratje onder de struiken. Kittens die de moeder dan niet meer kan zogen. Deze nog erg jonge kittens zijn uitermate kieskeurig voor wat betreft het nat voer. Je moet ze iets lekkers te eten geven, anders eten ze gewoon niet. Daarom doet men vanuit het asiel ook een oproep in de pers en op de website ( www.dierenasielzwolle.nl ) om sponsoring door burgers, want er is echt heel veel volwaardig natvoer nodig. (Felix, Whiskas, Gourmet, Sheba, kitekat )

Voormalig stadsdichteres Alet Boukes zal de asieldieren en de medewerkers van het asiel tijdens de open dag een handje helpen. Zij zal tijdens de open dag aanwezig zijn en ieder die een grote of kleine gift ( in de vorm van natvoer of een geldbedrag ) aan het asiel doet krijgt van haar persoonlijk een passende attentie mee.

U bent van harte welkom van 11.00 tot 16.00 uur aan de Graham Bellstraat 2 in Zwolle.

Artikel delen:

Reageer