Expositie ‘Behind the Scenes’ in Isala

Zwolle – Zaterdag 8 oktober om 16.00 uur openen kinderen uit India, Nepal en China de expositie ‘Behind the Scenes’ . Het werk van reisfotograaf Gert IJszenga is tot en met 1 december te zien in de Isala Klinieken, locatie Weezenlanden te Zwolle. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening bij te wonen.

behind_the_scenes_1.jpg

Met zijn nieuwste expositie tilt de bekende fotograaf uit Assen reisfotografie naar een hoger niveau. De schitterende beeldenserie van zijn reis door India, Nepal en China is te bewonderen in de gangen van het ziekenhuis. ‘Het is meer dan alleen reisfotografie, het is een unieke weergave van het leven van gewone mensen,’ volgens IJszenga.

behind_the_scenes_2.jpg

‘Behind the Scenes’ gunt de kijker een blik in het leven van mensen in andere culturen en met andere gewoontes. De foto’s zetten een moment uit het leven stil en dagen de kijker uit om het verhaal verder in te vullen en af te maken. Een gedeelte van de opbrengst van de expositie gaat naar Stichting Kinder-Rijk.

Zijn opleiding tot fotograaf heeft hij gedaan op de Fotovakschool in Apeldoorn. Zijn specialismen zijn portret-, reportage-, en reisfotografie. Reportages heeft hij onder andere gemaakt in Namibië, Tanzania, Sierra Leone. Roemenië, India, Nepal en China. Opdrachten heeft hij onder andere gedaan voor bedrijven zoals Randstad Holding, Hogeschool Windesheim, VSO International, Industrielinqs Amsterdam en Stichting Day4Change waarvoor hij o.a. Maxima fotografeerde.

Artikel delen:

Reageer