Het weer: zonnig op zaterdag

Zwolle – Zaterdag begint de dag zonnig. De mistbanken lossen in rap tempo op en ook in de middag blijft de zon het weerbeeld bepalen. Er staat een zwakke zuidenwind die overdag meer naar het zuidoosten draait en vervolgens variabel wordt. Het wordt met 21 tot 25 graden ongeveer even warm. In het noorden van het land kan de temperatuur net een graad achterblijven. In de nacht naar zondag blijft de kans op een enkele mistbank aanwezig.

weerfoto_aa_nabij_glanerbeek2.jpg

Aa nabij Glanerbeek

Zondag blijft de zon goed vertegenwoordigd. De wind draait in de middag wel naar het (noord)westen en vanaf zee wordt iets frissere lucht aangevoerd. De wind is wel overwegend zwak waardoor de koelere lucht vooral aan het strand merkbaar is. In het binnenland krijgt de zon genoeg tijd om de temperatuur op te laten lopen. De maxima komen uit tussen 20 graden langs de kust en 24 in het zuiden en zuidoosten van het land.

Maandag bevindt Nederland zich op de grens van zonnig en droog weer in het zuiden en wisselvallig weer ten noorden van de Waddeneilanden. Vooral over het noorden kunnen weer wolkenvelden trekken. In het zuiden laat de zon zich wat minder makkelijk verdrijven. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind en daarbij wordt het 18 graden in het noordwesten tot 22 graden in het zuiden en zuidoosten.

De dagen daarna lijkt de herfst uit een ander vaatje te gaan tappen en is de kans op een overgang naar wisselvalliger weer met lagere temperaturen aanzienlijk. Toch gloort er nog hoop aan de horizon: het Europese weermodel gaat voor een scenario met aanhoudend nazomerweer met tot ver in de werkweek temperaturen om en nabij 20 graden. Welke van de twee modellen gelijk krijgt zal de komende dagen moeten blijken.

Artikel delen: