Tentoonstelling kinderboekillustraties

Zwolle – Ter gelegenheid van de kinderboekenweek 2011 stellen 14 leden van het Zwols Illustratoren Netwerk (ZIN) elk een werk uit hun collectie kinderboekillustraties ten toon bij boekhandel Waanders te Zwolle.

zin_online.jpg

ZIN bestaat uit een groep enthousiaste en kwalitatief goede illustratoren, elk afkomstig uit de regio Zwolle. ZIN is een initiatief dat in 2001 is ontstaan uit de behoefte aan contact met vakgenoten. Het uitwisselen van advies, ervaring, zakelijke aspecten van het vak, het elkaar inspireren en waar nodig elkaar voorzien van feedback staan centraal. De reikwijdte van de illustraties van deze groep is niet alleen regionaal of landelijk maar zelfs wereldwijd. Tot buiten Europa vinden prentenboeken, cartoons en tekeningen hun weg. ZIN treedt bij gelegenheid als groep naar buiten voor een presentatie of zoals in dit geval voor een expositie.

Deze tentoonstelling, welke op de bovenverdieping te zien zal zijn, sluit mooi aan bij de kinderboekenweek welke loopt van 5 t/m 15 oktober. De tentoonstelling is opgebouwd uit originele werken voor kinderboeken en prentenboeken en geeft een goed beeld van de diversiteit binnen deze groep..Van een aantal bij de tentoongestelde werken zullen ook de bijpassende uitgaven in boekvorm worden aangeboden.

Het gaat om werken van: Tirza Beekhuis, Linda van den Born, Iris Boter, Marijke ten Cate, Lex Dirkse, Ilse Gerritsen, Irene Goede, Jet van de Horst, Katja Kaduk, Loek Koopmans, Hanneke Nabers, Moniek Peek, Riët Stegehuis en Nynke Mare Talsma. De tentoonstelling is tijdens openingstijden van de boekhandel te bezichtigen. Boekhandel Waanders. Eiland 9 8011 XR Zwolle

Artikel delen: