Kinderen verslaan draak in het Engelse Werk

Zwolle –  Leerlingen van Vrije School Michaël in Zwolle vierden zaterdagochtend het Michaëlsfeest in park het Engelse Werk. Het feest staat in het teken van aartsengel Michaël die volgens legende een draak verslaat en uit de hemel verdrijft.

michael_2.jpg

Kinderen deden allerlei spelletjes waarbij ze hun moed en wilskracht konden tonen. Wie durfde er bijvoorbeeld een appeltje te stelen van de grote slapende reus? Of de staart van de draak te pakken? Oudere leerlingen trotseerden hun moed door over een touwbrug over het water te lopen. Ook lieten ze zich vanaf een ladder in de armen van medeleerlingen vallen.

michael_3.jpg

michael_1.jpg


Het hoogtepunt van het Michaëlsfeest is het verslaan van de draak. Aartsengel Michaël wordt vaak afgebeeld als engel die het vuurspuwende beest bestrijdt, daarom speelt de draak altijd de hoofdrol op het Michaëlsfeest. Leerlingen staan in een grote kring, een groepje uitverkorenen mag de tong van de draak proberen te pakken.

michael_5.jpg

Traditiegetrouw wordt het Michaëlsfeest aan het begin van de herfst gevierd, de tijd dat de laatste oogst wordt binnengehaald, en de dagen weer korter en kouder worden. Dankzij het prachtige weer was het een zeer geslaagde ochtend.

michael_6.jpg

michael_7.jpg

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer