Be Quick ’28 – Olde Veste ’54

Zwolle – Voor de rust mocht Be Quick niet klagen dat Olde Veste niet tot scoren kwam, na de rust kreeg het kans op kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Uiteindelijk trok de roodzwarte ploeg drie dure punten over de streep.

Be Quick mist Matthijs Bremmer en Jaouad Akloud vanwege blessures, hoewel laatstgenoemde nog wel in zal vallen in het staartje van de wedstrijd. Ook Olde Veste verschijnt met een gedevalueerde basiself aan de aftrap van de wedstrijd. Olde Veste, dit seizoen uit eigen beweging overgekomen uit 1 E (zeg maar de 1e Klasse Noord) is deze competitie goed gestart en heeft al zeven punten verzameld uit vier potjes voetbal.

Be Quick heeft het begin van de wedstrijd volledig onder controle maar dat verandert na een minuut of tien wanneer de Steenwijkers via Couperus en Bakker diverse kansen krijgen om de score open te breken. Tot het halve uur is het billenknijpen geblazen voor de roodzwarten, daarna kruipt de ploeg toch weer uit de schulp. Middels Adil Saadan krijgt het team in de 32e minuut dé mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Saadan (hoewel omgeven door een zee van tijd) trapt het object van begeerte over het doel. Kort daarna is het echter alsnog raak. Een fraaie passeerbeweging van Sander Bolt wordt door hem met een goed schot doeltreffend afgerond: 1-0.

Het jonge Be Quick en het jonge Olde Veste maken er na de rust geen hoogstaande wedstrijd van maar voor het publiek valt er genoeg te beleven. Bij Be Quick is Nima Shimeri ingevallen en die brengt met zijn inzet en snelheid nieuwe impulsen voor de roodzwarte aanval. De toon van de tweede helft wordt gezet door Bas Buimer die in de 48e minuut de grootste kans van de wedstrijd krijgt, maar de bal op de benen van keeper Strijker schiet.

Be Quick krijgt dan in het vervolg een veelvoud aan kansen, maar komt niet meer tot scoren. Een keer moet Olde Veste zelfs de bal van de lijn halen. Bij dit alles toont de jonge ploeg van Bert Hendriks zich soms wat onervaren en onefficiënt, maar het team brengt in ieder geval veel strijd. Door deze kansenmisserij blijft de ploeg uit Steenwijk in leven en ook zij krijgen kansen om weer langszij te komen. In de 77e minuut raakt de ploeg zelfs de paal. Be Quick komt er mee weg en vooral de scheidsrechter maakt het nog nodeloos spannend. Statistici moeten na afloop er het Guinness Book of Records nog op naslaan of de lengte van de blessuretijd niet ook een nieuw record betekent.

Deze driepunter brengt Be Quick weer tussen mensen, dat beseft ook doelman Jos de Gram: “Vorige week tegen DTS speel je aardig goed, maar levert het niks op. Dan maar dit, dat voelt dan toch beter.”

Matchwinner Sander Bolt: “Lang niet alles ging goed vandaag, maar ik vond dat we aardig speelden. Het harde werken heeft ons uiteindelijk de punten opgeleverd.”

Opstelling Be Quick: De Gram, Eerden, Jordy Hendriks, Joram Hendriks (Reuvekamp), Horstman, Saadan (Akloud), Van den Berg, Buimer, Bolt, Nijburg (Shimeri), Oosterhof.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.