Flevo Boys in 2e helft te sterk voor Berkum

Zwolle – VV Berkum liep in een van Zwolse kant zeer matige wedstrijd tegen Flevo Boys Emmeloord tegen een 0-3 nederlaag op. De thuisclub kon in de eerste helft goed meekomen maar gaf in de tweede helft het heft volledig uit handen, waardoor de ploeg naar de onderste plaats op de ranglijst in de Hoofdklasse C is gezakt.

flevo_boys_111001-1b.jpg
Foto’s: Rainer Fröhlich

“Na de eerste 10 minuten kregen we grip op de wedstrijd, maar na rust stonden wij gewoon heel slecht te verdedigen en gaven we direct vier 100-procent kansen weg,” was na afloop de bittere conclusie van Berkum-coach Roeland ten Berge. Zijn Flevo Boys-collega Willem Brouwer was het daar voor een groot deel mee eens. ”In de eerste helft speelden we niet geweldig maar daarna hebben we het goed opgepakt. Voor rust maakte ik me wel even zorgen en de laatste 20 minuten voor de pauze was het zelfs even billen knijpen,” vond de Emmeloordse trainer.

flevo_boys_111001-2.jpg

flevo_boys_111001-3a.jpg

flevo_boys_111001-6a.jpg

Berkum kwam aarzelend uit de startblokken tegen een wat beter combinerend Flevo Boys. Na ongeveer een kwartier kreeg de thuisclub echter meer vat op de wedstrijd, al kwam Berkum in de 27e minuut goed weg toen iedereen in de Emmeloordse aanval faalde voor de Zwolse keeper Rick Oosterwechel. Slechts enkele minuten later had Berkum op voorsprong moeten komen, maar de inzet van Frank Hoolsema kwam via de paal terug in het veld en vervolgens schoot Marc van der Meulen hoog over. Tien minuten voor rust leek Kassim Bizimana koppend voor een Berkum-voorsprong te zorgen, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na rust bracht Berkum-trainer Ten Berge alsnog de licht geblesseerde spits Chris van der Meulen in het veld maar Flevo Boys liet direct zien niet voor één puntje naar Zwolle te zijn gekomen. Met goede combinaties werd de Zwolse verdediging vanaf de hervatting ontregeld en de druk van de bezoekers nam al snel toe. Berkum-keeper Rick Oosterwechel kon eerst nog een aantal keren redding brengen na kansrijke inzetten van Age Hains Boersma, Tjeerd Korf en Arjen Spaan maar na zo’n 10 minuten in de tweede helft ging de Zwolse sluitpost de fout in. Oosterwechel veroverde in eerste instantie een inzwaaiende bal maar liet die weer los, waarna de geslepen Boersma er als de kippen bij was om die buitenkans te verzilveren: 0-1.

Daarna liet een vanuit een sterk middenveld spelend Flevo Boys zijn prooi niet meer los en Boersma en de ongrijpbare Korf zorgden voor veel gevaar. Iets meer dan een kwartier voor het einde speelde Timon Rorije, net in het veld gekomen, collega-invaller Frank van der Plaats goed vrij die voor 0-2 zorgde. Berkum probeerde met veel inzet maar weinig effectiviteit nog wat terug te doen maar moest steeds de meerdere erkennen in de goede Emmeloordse verdediging en keeper Hessel Altenburg. Ruim in blessuretijd maakte Tjeerd Korf de nederlaag voor Berkum nog wat pijnlijker toen hij alle tijd en ruimte kreeg om van buiten het strafschopgebied uit te halen: 0-3.

Door deze thuisnederlag is Berkum naar de kelder van de ranglijst gezakt, met slechts twee punten en een miniem aantal goals. “We hebben vijf wedstrijden gespeeld en maar twee doelpunten gemaakt, daar ligt het probleem,” aldus Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. Volgende week wordt de uitwedstrijd bij Drachtster Boys dus een zware klus voor de Zwollenaren om het lek boven te krijgen.

Berkum-Flevo Boys Emmeloord, 1 oktober 2011
Eindstand: 0-3 (0-0)
Doelpuntenmakers: 52. Age Hains Boersma (0-1), 73. Frank van der Plaats (0-2), 90+3 Tjeerd Korf (0-3)
Gele kaarten: Marc van der Meulen (Berkum), Harm-Jan Stuiver, Klaas Schotanus (Flevo Boys)
Opstelling Berkum: Rick Oosterwechel, Dennis Horstman, Edmund Mijnheer, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Jesper Beunk, Frank Hoolsema (78. Rik Jan de Groot), Marc van der Meulen, Kassim Bizimana, Boy Boeloerditi (46. Chris van der Meulen), Piet de Jong (66. Youp Kok)
Opstelling Flevo Boys: Hessel Altenburg, Harm-Jan Stuiver (72. Timon Rorije), Elwin Kloosterman, Pieter Westra, Erwin Bosma, Murat Acigkoz (76. Klaas Schotanus), Hidde Kalsbeek, Arjen Postma, Tjeerd Korf, Age Hains Boersma, Arjen Spaan (69. Frank van der Plaats)

Door Theo Kölker

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.