Angst is voor WVF een slechte raadgever

Zwolle – WVF moest aantreden tegen NSC uit Nijkerk en kennen deden ze elkaar niet echt. Dus werd er een open wedstrijd verwacht, zeker na de afgelopen twee wedstrijden van WVF. Maar uit angst voor een aanval van de Nijkerkers begon WVF met vijf verdedigers. Richard Bouwmeester als linksback en deed dit niet eens onverdienstelijk, maar levert als middenvelder, en dan het liefst centraal, veel meer rendement op voor het team.

Op rechts begon Rene Dorgelo als rechtsback. Door deze omzettingen begon WVF zeer onwennig aan de wedstrijd. NSC vond dit prima en wist al snel het middenveld in handen te nemen. Dit leidde al in de zevende minuut tot een goede kans. De gasten combineerden makkelijk en met Rinke Rozema voelde zich als een vis in het water en kon zich heerlijk uitleven als de spelverdeler van NSC. Veelvuldig werden aanvallen via de vleugels opgezet en dat leidde tot veel gevaar voor het WVF doel.

Met name de verdediging en keeper Wibo van Dijk hadden de grootste moeite met de hoge voorzetten vanaf de flanken. Helaas zat er bij WVF geen lijn in het spel en moesten onze aanvallers teveel werk verzetten om aanvallend ook nog wat te kunnen doen. Halverwege de eerste helft, onder leiding van de goed fluitende jonge scheidsrechter Wassink uit Enter, werd de eerste drinkpauze ingelast. Niet veel later scoorde NSC de 0-1 .

Kevin Peeters was de getructe spits van NSC Sercan Ozturk even kwijt en deze laatste maakte het op schitterende wijze af. WVF durfde de verdedigende stellingen niet te verlaten en NSC scoorde voor de rust , ondanks enkele goede kansen , niet meer. Richard Bouwmeester pakte nog een gele kaart na een pittige overtreding en Rene Dorgelo ,geblesseerd, werd valk voor rust nog vervangen door Serkan Sahinturk.

Na rust werd het voetbal van NSC ook een stuk minder. Er werd minder over de vleugels gespeeld en ook de combinaties werden minder aan de kant van NSC. Helaas durfde WVF geen risico te nemen en bleef het met 5 verdedigers, waarvan er 3 in het centrum, spelen. Hierdoor zakte het spelpeil naar een bedenkelijk nivo. Tot 4 minuten voor tijd eindelijk Marthijn v.d. Steege na het front werd gestuurd. Na 2 verre inworpen van Gert Jan Limburg bleek dat er de nodige paniek ontstond in de verdediging van NSC maar tot scoren kwam WVF niet. Eindstand 0-1

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Cattenaccio in Westenholte??

  5 Bikkelharde verdedigers, wedstrijd vertragen en ontregelen om zodoende er een 0-0 uit te slepen.

  Met 5 Rene Schuiten achterin pak je geen punten, alleen maar kaarten!


  ⚠️ Meld

 2. Bericht door doeksen, op 1 oktober 2011 om 21:43
  zijn en blijven schijters die wvf-ers

  De organisatie is beter op orde dan bij De Club,:P


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.