Het weer: zomers slotoffensief

Zwolle – Na de warmste 1 oktober ooit begint de zondag op veel plaatsen met nevel of mist. In de loop van de ochtend trekt deze op en komt de zon overal goed tevoorschijn. De rest van de dag verloopt opnieuw zonnig en warm.

zonsopkomst_mistig_langenholte_30092011_5660_470.jpg

Zonsopkomst – mistig Langenholte

Het wordt met 20 tot lokaal 25 graden een graadje minder warm dan vandaag, maar dit zijn nog steeds zeer hoge waarden voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het een graad of 16 tijdens de eerste dagen van oktober. De wind is meest zwak uit het zuidwesten, maar trekt op de Wadden aan tot matig.

Maandag trekt een storing ten noorden van Nederland langs. Hierdoor trekt er wat sluierbewolking over het noorden van het land. De zon kan daar echter nog gemakkelijk doorheen schijnen. In het zuiden zullen de luchten er weer strakblauw uitzien. De temperatuur levert opnieuw een graadje in, met 19 graden op de Wadden en 23 in het oosten en zuidoosten. Ook trekt de zuidwestenwind gedurende dag overal aan tot matig. Aan zee is later zelfs kans op een vrij krachtige wind. De toenemende wind en de dalende temperaturen duiden een verandering aan.

Dinsdag komt er meer bewolking en trekt de wind nog wat verder aan. Bovendien doet de temperatuur weer een stapje terug. Daarna lijkt het hogedrukgebied dat anderhalve week voor mooi weer heeft gezorgd zijn invloed op het Nederlandse weer definitief te verliezen. Het gevolg: regelmatig buien en lage temperaturen.

Artikel delen: