Kinderen rennen voor het recht op gezondheid

Zwolle – Op vrijdag 7 oktober a.s. doen een groot aantal kinderen in Zwolle mee aan de Unicefloop in Park Weezenlanden. De kinderen rennen op een uitgezet parcours en worden per rondje of voor een totaalbedrag gesponsord door familie, buren en kennissen.
 
In Zwolle gaan de kinderen weer de benen uit het lijf lopen tijdens de jaarlijkse Unicefloop. De deelnemende kinderen zijn leerlingen van negen verschillende scholen in Zwolle. Het evenement vindt plaats op het Park Weezenlanden In Zwolle. Er is een parcours voor de kleintjes en voor de oudere groepen uitgezet. Er is muziek, verzorgt door www.dsa-avl.nl, en voor de kinderen aan het eind een traktatie.

Het geld dat de kinderen met deze sponsorloop ophalen gaat naar de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Ieder jaar sterven 1,4 miljoen kinderen vóór hun vijfde verjaardag. Veel van deze kinderen overlijden aan een van de meest voorkomende kinderziektes. Ziektes zoals mazelen, difterie en tetanus die met een simpele inenting voorkomen kunnen worden. UNICEF maakt die inentingen in veel landen mogelijk. UNICEF voorziet ook in schoon drinkwater en geeft voorlichting aan kinderen en ouders over gezonde voeding, hygiëne en ziektes als malaria en aids.

Artikel delen: