Druk en warm bij Herfstpret

Zwolle – Ook dit jaar organiseerde IVN Zwolle het zogenoemde Herfstpret-evenement in de Nooterhof aan de Goertjesweg. Door het mooie weer was het extra druk en daardoor ook erg gezellig.

herfstpret-45.jpg

Het weer was gewoonweg te warm voor Herfstpret, vandaar dat kinderen, waarvoor het feest bedoeld was, die van drie tot zes jaar, zich meer dan uitstekend vermaakten met het onderdeel “waterpret”. Het werd een middag met veel kleedjes op het gras, smullen van de de meegebrachte lekkernijen, kortom het werd een herfstpicknick.

herfstpret-2.jpg

herfstpret-7.jpg

 

herfstpret-17.jpg

Midden in Zwolle ligt Doepark Nooterhof,een prachtige groene oase waar jong en oud volop geniet en kennis kan maken met allerlei aspecten van een groene leefomgeving.
De geschiedenis van het park gaat zo’n 25 jaar terug. Doel van de toenmalige wethouder en naamgever Arie Nooter was om mensen de waarde te laten ervaren van inheemse planten en de relaties tussen plant, mens en dier.
Landstede heeft vanuit de gedachte om duurzaamheid, natuur en educatie samen te brengen, dit bijzondere stukje groen nieuw leven ingeblazen. In samenwerking met de gemeente Zwolle, Stichting Milieuraad Zwolle en AOC de Groene Welle werd Doepark Nooterhof tot stand gebracht.

herfstpret-12.jpg

Artikel delen: