Prokino/Plons in beweging voor de Stadshagenrun!

Zwolle – Heel enthousiast reageerden de kinderen van Prokino/Plons CSV ‘ 28 toen pedagogisch medewerker Sanne deze zomer voorstelde om te gaan trainen voor en meedoen met de Stadshagenrun op zaterdag 22 oktober.

cimg3139.jpg

Het grootste deel van de kinderen schreef zich direct in voor de Kidsrun van de Stadshagenrun, waarin ze 800 of 1600 meter zullen gaan lopen. Sanne, afgestudeerd sport- en beweegconsulent, stelde een op kinderen gericht trainingsschema op. Hierin verwerkte ze spelelementen in combinatie met hardloop-en rekoefeningen.

Elke dinsdag en donderdag van 27 september tot en met de loop op 22 oktober wordt door de kinderen die hier belangstelling voor hebben getraind. Afgelopen dinsdag was het zover; de eerste training vond plaats! Op het sportveld van CSV ’28, waar de buitenschoolse opvang van Plons gebruik van maakt, werden allerlei speelse hardloopoefeningen met de kinderen gedaan.
“ Het leukste vond ik het spelletje waarin je elkaar na moest doen”, vertelt Eva. En Amber vertelt dat ze het leuk vindt om hard te lopen. “ Je krijgt er een betere conditie van en het is leuk”, zegt ze enthousiast. Veel kinderen vonden het jammer dat het zo snel voorbij was. Gelukkig volgen nog vele leuke trainingen op deze sportieve bso!

Artikel delen:

Reageer