Stoere Britse klanken als opwarmer bevrijdingsfestival

Vrijdag 4 mei speelt in Hedon een band die niet zou misstaan op het hoofdpodium van het bevrijdingsfestival een dag later. Moke is een echte Britpopband maar dan gewoon afkomstig uit Nederland. Eind maart waren ze de eerste Nederlandse band die mocht spelen op het befaamde London Calling festival in Paradiso en niemand minder dan Paul Weller kan worden beschouwd als grootste fan…

Moke (naar Mokum, maar ook de naam van de Ierse oom van zanger Felix Maginn) bestaat uit leden van de bands Supersub, Tröckener Kecks en Flemming. In Studio 150 werd het debuutalbum Shorland opgenomen met producer Joeri Saal, bekend van zijn werk met Paul Weller in dezelfde Amsterdamse opnamestudio. Vriendschap van de bandleden met “modfather” Weller leidde tot twee optredens die Moke in december vorig jaar gaf als voorprogramma van Weller en band in The Forum, het Paradiso van Londen. Paul Weller liet zich na het horen van enkele vers opgenomen tracks van het album lovend uit over hun muziek: “Smashing tunes!”

Uit de bandbio: “In de vaderlandse popmuziek is de o zo normale buurman het ijkpunt van de ambities. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.’ Dat soort polderkolder, hoor je maar al te vaak. Mag het een keertje anders? We willen ook eens een vette portie ‘attitude, maaaan!’ Stoere gasten die rocken zoals het in Cool Brittania zo heel gewoon is. Eindelijk is er een Nederlandse band opgestaan, die daar recht voor z’n raap voor uit durft te komen: Moke. Dat zijn echt je buren niet.”

Het zoontje van The Killers en Infadels is geboren Nederland. The Feromones combineert de aanstekelijke kracht van The Killers met het enthousiasme van Infadels. Wie één van de ouders kent snapt wel dat The Feromones een bijzondere band moet zijn. En dat is het ook. The Feromones zullen de zaal warm maken voordat Moke het dak eraf speelt.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle, via www.hedon-zwolle.nl en indien niet uitverkocht ’s avonds aan de deur. Deuren gaan 4 mei open om 20:30 uur, aanvang: 21:00 uur. Een kaartje kost € 8,00 (excl. €1,00 servicekosten).

Artikel delen:

Reageer