10 Jaar actief met de computer

Zwolle – WijZ timmert al 10 jaar aan de digitale snelweg. Al die jaren bezochten vele senioren het Computer trefpunt (Ct50+) in de Riethoek Zwolle Zuid. Een wisselend team van 16 vrijwilligers staat de deelnemers bij allerlei computervraagstukken met raad en daad bij.

wijzlogo.jpg

Vrijwilliger van het eerste uur, Janny Nijmeijer maakt een rekensom: ‘We hebben zeker al 11.000 contactmomenten gehad. De meeste deelnemers komen gemiddeld 10 keer langs, dus CT50+ heeft zo’n 1.100 senioren wijzer op de computer gemaakt.’ En dat gaat verder dan alleen tekstverwerken, meent Ria Stoter, ook vrijwilliger vanaf het begin. ‘Deelnemers komen met allerlei vragen bij ons, van foto’s bewerken, adressenbestand opmaken tot e-mailen en internet, alles kan. De deelnemers leren echt wat bij ons, in eigen tempo en natuurlijk met een hoge dosis gezelligheid.’

Heel veel Zwolse senioren zijn dankzij WijZ Ct50+ actief op de computer. Dat betekent dat zij via internet toegang hebben tot belangrijke informatie, dat zij kunnen werken met diverse software en dat zij in verbinding staan met hun familie en vrienden.

De vrijwilligers begeleiden zij de mensen bij hun eigen computerbezigheden. Daarnaast organiseren zij regelmatig interessante workshops zoals adressenbestanden maken, boekhouden, picasa en kaarten maken op de computer. Dat gaat in samenwerking met Seniorweb. Bij voldoende aanmeldingen worden deze gepland op de maandagmorgen in de Riethoek.

Het succes van het Ct50+ in de Riethoek vond navolging in WijZlocatie de Terp. Daar is enkele jaren geleden een trefpunt volgens hetzelfde concept op gezet.

Mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke begeleiding op de computer kunnen elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur en op de dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht in WijZlocatie de Riethoek. Het trefpunt in de Terp is geopend op maandag- en woensdagochtend van 9.30 tot 11.45 uur. De begeleiding kost € 2,50 per uur. Aanmelden kan bij de beheerders van WijZlocatie de Terp en de Riethoek of via 038 8515700

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Onlangs had ik een probleem met mijn word-documenten,
  Kon ze niet openen en nieuwe niet opslaan.
  Er is een vrijwilliger bij mij thuis geweest en die kon het voor mij
  niet oplossen.
  Omdat mijn leverancier van mijn laptop met Windows7 met vakantie was en voor die tijd ik ook niet geholpen ben, heb ik mijn laptop naar
  Computerservice aan het Diezerplein gebracht.
  Die heeft er een hele klus aan gehad, want hij vroeg of Office er op mocht, dat vond ik goed.
  Maar de hele computer is nagekeken.
  Maar nu heb ik 1 één probleempje, ik heb namelijk Windows Live Mail en Outlook (vroegere Hotmail).
  Ik had bij beide aparte contactpersonen,maar die van Windows Live Mail ben ik kwijt, maar de personen van Outlook staan nu ook in Windows Live Mail, ik zou dat graag weer apart willen hebben, want voeg ik een persoon toe aan Windows Live Mail, dan komt die ook bij de personen van Outlook te staan.
  Eerst had ik Outlook als live op dezelfde pagine als Windows Live Mail, maar dat heb ik veranderd.
  Is het mogelijk, dat ik in de Riethoek hiermee geholpen kan worden?

Reageer