Vleugel als muzikale katalysator voor Holtenbroek

Zwolle – Cliënten van Driezorg, die in het Zwolse woonzorgcomplex Fermate wonen, kunnen vanaf 11 oktober in het atrium van het gebouw geregeld genieten van pianospel. Die dag wordt namelijk de nieuwe vleugel onthuld. De aanschaf van het instrument is mogelijk gemaakt door een gift van 3.500 euro van de Zwolse stichting De Gasthuizen. Ook Zwollenaren van buiten Fermate zijn welkom om de nieuwe vleugel te gebruiken of naar de livemuziek te komen luisteren.

De onthulling en ingebruikname van de nieuwe vleugel vinden plaats op dinsdag 11 oktober. Deze avond, die voor iedereen gratis toegankelijk is, wordt gecombineerd met de landelijke week van de psychische gezondheid. Fermate is er niet alleen voor bewoners van Driezorg. De locatie biedt ook ruimte aan ATC Instrument, onderdeel van Eleos, de organisatie die dagbesteding biedt aan GGZ-cliënten.

Behalve pianospel van de Russische pianiste Galina Ryakhovskaya, krijgen bezoekers op deze avond kunst van Eleos-cliënten voorgeschoteld. Zij hebben werkstukken gemaakt met als thema ‘wat muziek met je doet’. Tegelijkertijd neemt een muziektherapeut belangstellenden mee in het ritme van hun leven. Na een korte pauze kunnen bezoekers aan de vleugel meezingen met Hollandse hits of met de deelnemers van Eleos in gesprek gaan over de door hen gemaakte kunst.

De vleugel is na 11 oktober beschikbaar voor organisaties als scholen, muzikantencollectieven en andere organisaties die een vleugel en een ruimte om te spelen nodig hebben. Micha Baksteen, hoofd welzijn Driezorg: “voor de bewoners van Fermate betekent dit dat er in de toekomst geregeld live pianomuziek te horen is. Ook mensen uit de wijk of zelfs de rest van Zwolle kunnen komen. De vleugel moet een muzikale katalysator voor de wijk worden. Voorspeelavonden, concerten, openbare repetities, noem maar op. Het kan hier straks allemaal dankzij De Gasthuizen.”

Het Zwolse fonds De Gasthuizen steunt initiatieven voor Zwolse senioren met financiële bijdragen. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Geïnteresseerden zijn dinsdag 11 oktober vanaf 19.00 uur van harte welkom voor de gratis toegankelijke avond in Fermate aan de Händellaan 315 in Zwolle.

Artikel delen: