Bedrijventerrein heeft geavanceerd cameratoezicht

Zwolle – Bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle is uitgerust met een geavanceerd camerasysteem. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft het innovatieve systeem in gebruik genomen. De camera’s zijn geplaatst na constructief overleg tussen de gemeente en de Ondernemersvereniging Hessenpoort.

03-10-2011_ingebruikname_cameratoezicht_hessenpoort_1.jpg

Het doel van het camerasysteem is tweeledig. Ten eerste gaat er een preventieve werking vanuit, waardoor criminaliteit en vandalisme op het bedrijventerrein afneemt. Daarnaast wordt het bedrijventerrein door een hoogwaardig en innovatief camerasysteem aantrekkelijker voor de reeds gevestigde en nieuwe ondernemers.

03-10-2011_ingebruikname_cameratoezicht_hessenpoort_2.jpg

Het camerasysteem komt voort uit een samenwerking tussen Ondernemersvereniging Hessenpoort, Stichting Criminee!, de politie IJsselland en de gemeente Zwolle.

03-10-2011_ingebruikname_cameratoezicht_hessenpoort_3.jpg

Hessenpoort zet in op een meer preventieve en proactieve benadering van beveiliging, die beter past bij de uitstraling van het bedrijventerrein. De gewijzigde vormen van criminaliteit, waarbij mobiliteit een belangrijke rol speelt – denk bijvoorbeeld aan ‘hit and run’-kraken – vragen om een eigentijdse benadering. Het nieuwe camerasysteem biedt dat.

03-10-2011_ingebruikname_cameratoezicht_hessenpoort_4.jpg

Er is goed uitgezocht of het plaatsen van camera’s op Hessenpoort niet in strijd is met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De camerabeelden van Hessenpoort worden bekeken in de Regionale Toezicht Ruimte, onder verantwoordelijkheid van de Stichting Criminee!. In de Regionale Toezicht Ruimte worden alle beelden van aangesloten, particulier beveiligde gebieden en terreinen onder strikt protocol uitgekeken. De politie krijgt de beelden alleen dan te zien wanneer ze geverifieerd bruikbaar zijn voor opsporing.

03-10-2011_ingebruikname_cameratoezicht_hessenpoort_5.jpg

Hessenpoort is een grootschalig bedrijventerrein aan de noordzijde van Zwolle, waar nog genoeg ruimte is voor nieuwe ondernemers. Het bedrijventerrein beschikt over het keurmerk Veilig Ondernemen.

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.