Seniorenappartementen Lijnbaan opgeleverd

Op maandag 23 april is deltaWonen van start gegaan met de sleuteluitgifte van de 47 seniorenappartementen aan de Lijnbaan. Mevrouw Overveen-Banda kreeg als een van de eerste de sleutel van haar nieuwe woning in de Kamperpoort. De komende dagen volgen de overige bewoners.

 

De 47 ruime seniorenappartementen aan de Lijnbaan staat naast het nieuw te bouwen verzorgingshuis van Isala Ouderenzorg. Het gebouw bestaat uit vijf bouwlagen en heeft een centraal trappenhuis met lift. In het gebouw komt ook een grote gemeenschappelijke fietsenberging en containerruimte. Op de plek waar het appartementengebouw staat, stonden aan de Lijnbaan en de Burgemeester Vos de Waelstraat enkele duplexwoningen. Met deze bewoners had deltaWonen de afspraak gemaakt dat zij voorrang zouden krijgen zodra de appartementen in de verhuur gingen. Van deze voorrang hebben meerdere bewoners ook daadwerkelijk gebruik gemaakt. De overige appartementen zijn verhuurd aan 55-plussers uit de Kamperpoort, ook zij kregen voorrang. Nu de appartementen klaar zijn, wordt er daadwerkelijk een start gemaakt met de uitverhuizing in de Kamperpoort.

Voor bewoners van de appartementen bestaat de mogelijkheid om – als de omstandigheden dat noodzakelijk of wenselijk maken – gebruik te maken van de dienstverlening van Isala Ouderenzorg. De bewoners met een zorgindicatie sluiten een verplichte zorgserviceovereenkomst af. Dit betekent dat ze 24 uur per dag verzekerd zijn van primaire hulp bij een hulpvraag. Indien uitgebreidere zorg nodig is kan deze ook aan huis worden geleverd.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik kan me nog herinneren dat het ‘plat’ ging en nu de eerste sleutel. Was de spreuk niet “het dorp in de stad”?
    ‘k moet maar gauw weer eens gaan kijken naar de vorderingen in de Kamperpoort!


    ⚠️ Meld

Reageer