Met balletjespistool aangehouden

Zwolle – Maandagmiddag 3 oktober kreeg de politie een melding dat twee jongens op de Lassuslaan rondliepen met een balletjespistool. Ter plaatsen bleken de 13-jarige en 14-jarige Zwollenaar inderdaad in het bezit van een dergelijk pistool, dat niet te onderscheiden is van een echt vuurwapen.

politie_logo_4.jpg

Het pistool werd in beslag genomen en de jongens werden meegenomen naar het bureau voor verhoor. De ouders van de knapen werden in kennis gesteld en proces-verbaal is opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. @Serhat, weet wel dat mijn kinderen toen ze jonger waren deze balletjes pistolen ook geweldig vonden. Het is dat ze het van ons niet mochten maar anders……….
  Dus jij denkt dat in holtenbroek, toezicht van ouders minder is.

 2. Deze pistolen schieten geen verfballetjes, maar gewone plastic balletjes af.
  Van een balletjespistool zie ik het probleem ook niet zo. Wel als het te veel op een echt pistool lijkt.

 3. Sturen we nou al politie op spelende kinderen af? We kunnen ook te ver doorschieten he? ze hadden waarschijnlijks niks kwaads in de zin. Wij speelden vroeger toch ook cowboy'tje en indiaantje met revolvers?

 4. @ Observer, we kunnen idd te ver doorschieten: vandaag in 't nieuws

  Opstelten roept brave burgers op overvallen te filmen

  Wie zelfs al het vermoeden heeft dat een overval gaat plaatsvinden, moet zijn mobieltje trekken
  'Pak de overvaller. Pak je mobiel', is de leuze van de nieuwe veiligheidscampagne waarvoor minister Opstelten (Veiligheid) vandaag het startsein heeft gegeven. Brave burgers die ook maar het vermoeden hebben dat een overval gaat plaatsvinden worden opgeroepen de dader de filmen of te fotograferen en aansluitend 112 te bellen.Uiteraard allemaal op veilige afstand, zonder zichzelf in gevaar te brengen", legt het ministerie uit in een toelichting.

  De commercial die Opstelten liet maken, laat zien dat een overval letterlijk is terug te draaien wanneer oplettende burgers de daders filmen of fotograferen. Op die manier zouden de daders sneller gepakt en berecht kunnen worden.

  De aanpak van overvallen heeft een hoge prioriteit van Opstelten. Hij wil het aantal daders die schuldig worden bevonden aan overvallen de komende vier jaar verdubbelen. De doelstelling van het ministerie is eveneens een daling van het aantal overvallen. In 2009 vonden 2.900 overvallen plaats. Opstelten hoopt dat dit aantal in 2015 is gedaald naar 1.900.

  De campagne is onderdeel van de Week van de Veiligheid en het Donkere Dagen Offensief. De politie is gewend dat het aantal overvallen toeneemt in de maanden oktober tot en met maart omdat het in deze maanden sneller donker is buiten.

 5. @Dick, gelukkig wonen wij in een gedeelte van het land waar je niet op iedere straathoek een overval in voorbereiding hoeft te verwachten, :):):)

Reageer