Strijd om Supercup als start clubseizoen

Zwolle – Nu de Europese kampioenen zich hebben gemeld en de internationals zijn uitgevlogen naar verschillende windstreken, kunnen de ogen worden gericht op het clubvolleybal. Traditiegetrouw begint het indoor seizoen met de strijd om de Supercup tussen de beste ploegen van het vorig seizoen (m/v).

Zondag 9 oktober is het Landstede Sportcentrum in Zwolle het decor voor de ontmoetingen tussen de vrouwen van VC Sneek en Irmato VC Weert en de mannen van Draisma Dynamo en Langhenkel Volley. Deze affiche vraagt om de nodige uitleg, want in beide gevallen is het niet zo dat de bekerwinnaar het opneemt tegen de landskampioen. Bij de vrouwen is Irmato VC Weert zowel kampioen van Nederland als bekerwinnaar en daarom mag verliezend bekerfinalist VC Sneek om de Supercup strijden. Bij de mannen is kampioen Rivium Rotterdam van het toneel verdwenen en neemt bekerwinnaar Draisma Dynamo het op tegen verliezend bekerfinalist Langhenkel Volley. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is er op 9 oktober dus sprake van een ‘replay’ van de bekerfinale van vorig seizoen.

Bij de vrouwen is de Limburgse formatie opnieuw de favoriet, ook al moeten de vrouwen uit Weert het nu doen zonder spelverdeelster Suzanne Freriks, die een punt achter haar loopbaan zetten. Maar het team van trainer Fred Hermans is versterkt met verschillende talenten uit de regio en zal als winnaar van ‘de dubbel’ in het seizoen 2010-2011 beslist ook deze prijs willen pakken. VC Sneek werkt uitsluitend met talenten uit het noorden des lands en zal er alles aan doen om in Zwolle voor een verrassing te zorgen. De vrouwen beginnen zondag om 15.30 uur en dan hebben de mannen al gespeeld. De grote vraag is of Draisma Dynamo in deze Gelderse derby net als in de bekerfinale de sterkste zal zijn. Dat lijkt niet logisch, want Langhenkel Volley heeft zich flink verstrekt. Mark Posthuma en Daan van Haarlem (de beste spelers van Twente 05) kwamen samen met Maarten van Garderen (de beste speler van BMC/SSS) naar Doetinchem. Verder is het opvallend dat Jasper Diefenbach het shirt van Draisma Dynamo verruilde voor het shirt van Langhenkel Volley. Hij speelt dus zondag tegen zijn oude club.

Toch mag van Draisma Dynamo ook het nodige worden verwacht. De jonge internationals Sjoerd Hoogendoorn en Floris van Rekom kregen immers gezelschap van oud-international Joram Maan, die na enkele jaren in Duitsland terugkeerde bij zijn oude club in Apeldoorn. De mannen beginnen zondag al om 13.00 uur aan de seizoensouverture. Kaarten zijn nog te reserveren via www.volleybal.nl.

Artikel delen:

Reageer