De Zwolse VO-fietsroute

Zwolle – De groep 8 leerlingen zijn bijna aan het einde van de basisschool gekomen. Het laatste jaar is een spannend jaar. Ze gaan een nieuwe school kiezen. Maar welke scholen voor voortgezet onderwijs zijn er eigenlijk? Wat kun je leren op deze scholen? Waar staan die scholen? Hoe zien de scholen eruit? Hoe ver is het fietsen? Al deze eerste vragen worden beantwoord tijdens de Zwolse VO-fietsroute.

zwolse_vo-fietsroute_-__pr_foto_2011.jpg

Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio wil graag leerlingen van groep 8, en hun ouders, laten kennismaken met de Zwolse scholen voor openbaar voortgezet onderwijs. Hiervoor wordt de Zwolse VO-fietsroute georganiseerd. De Zwolse VO-fietsroute is een èchte fietsroute, die ouders en leerlingen leidt langs onze Zwolse openbare VO scholen: – Thorbecke Scholengemeenschap, locatie mavo-havo-atheneum – Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro – Gymnasium Celeanum (+ nevenlocatie) – Van der Capellen scholengemeenschap

Toekomstige brugklassers en hun ouders die de route fietsen hebben een daadwerkelijke ontmoeting met de locaties, de gebouwen en de omgeving van de VO scholen. Er wordt in de fietsroute informatie gegeven zodat duidelijk wordt wat er, in grote lijnen, op deze scholen aan onderwijs wordt geboden. Ook worden ouders en kinderen in de route gewezen op de open dagen en voorlichtingsavonden van de scholen. Voor wie de foute niet fietst heeft de routekaart dus een belangrijke informatieve waarde.

De Zwolse VO-fietsroute wordt als routekaart verspreid onder alle groep 8 leerlingen van de basisscholen van het Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. De routekaart is voor leerlingen en ouders buiten de organisatie te downloaden vanaf de site van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Zie www.openbaaronderwijszwolle.nl

Zaterdag 15 oktober; Zwolse VO-fietsroutedag met activiteiten op de VO scholen! Ouders en kinderen kunnen de Zwolse VO-fietsroute rijden wanneer ze zelf willen, maar: Op zaterdag 15 oktober is er tussen 11.00 uur en 15.00 uur, op alle Zwolse openbare VO scholen een leuke activiteit. Bovendien zijn er deze dag mooie prijzen te winnen.

Win een fiets of een avond naar de bioscoop met de hele groep 8! Wie de route op zaterdag 15 oktober fietst en meedoet aan de bijbehorende prijsvraag, maakt kans op mooie prijzen, zoals een nieuwe fiets, beschikbaar gesteld door Fietsspecialist Gait Rigter En… de groep 8 waarvan het grootste deel de fietsroute fietst maakt kans op een avond naar de bioscoop met de hele groep! Ook het prijsvraagformulier staat downloadbaar op de site.

Meer informatie John Beumer, PR & Communicatie Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio Telefoon: 038 4555 952 / 06 51275327 E-mail: j.beumer@openbaaronderwijszwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Begin van het laatste jaar op de basisschool al even de VO scholen ?cht bekiken vinden groep 8 leerlingen alleen maar hartstikke leuk. Het wordt een bijzonder jaar voor ze….


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.