Jeugdbrandweer Zwolle in de top drie van Nederland

Zwolle – Afgelopen weekend heeft de Jeugdbrandweerploeg Aspiranten Lagedruk (16 t/m 18 jaar) van de Zwolse brandweer brons gewonnen bij de finale van het NK Jeugdbrandweer in IJsselstein. Nadat het wedstrijdseizoen in mei 2011 startte met 120 ploegen, speelden tien ploegen zaterdag de finale.

jeugdbrandweer_zwolle_brons_tijdens_nk.jpg

In Nederland zijn meer dan 150 Jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen worden jongens en meisjes een aantal aspecten van het brandweervak bijgebracht. Daarbij is een van de doelstellingen dat zij door kunnen stromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer. De Stichting Jeugdbrandweer Nederland organiseert jaarlijks de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdbrandweer voor verschillende ploegen. Zwolle heeft vier Jeugdbrandweerploegen: Junioren (12 t/m 15 jaar), twee Aspiranten Lagedruk (16 t/m 18 jaar) en Aspiranten Hogedruk (16 t/m 18 jaar).

 

In de brandende zon rukte de Aspirantenploeg zaterdag uit voor een (gesimuleerde) brand in een expeditiegebouw. De brand was doorgeslagen naar een hoger gelegen magazijn. Behalve de brand blussen, moest er ook een slachtoffer gered worden. De ploeg werd beoordeeld op redding, blussen en samenwerking. Na Oisterwijk en Papendrecht eindigde Zwolle dus op een mooie derde plaats.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer