Superhelden in de bieb!

Zwolle – De Kinderboekenweek komt er weer aan! En dus is het tien dagen lang, van 5 tot en met 15 oktober, feest in alle vestigingen van de Bibliotheek Zwolle! Het wordt dit jaar een feest voor alle kleine en grote helden in Zwolle, want het thema van dit jaar is Superhelden!: over dapper durven zijn. De bieb daagt alle kinderen van Zwolle uit om mee te doen aan superduperleuke activiteiten.

logo_bieb.jpg

Bij Superhelden! gaat het niet alleen om helden met bijzondere krachten. In kinderboeken zijn veel grote en kleine helden te vinden. Naast bewerkingen van klassieke heldenverhalen worden ook nieuwe helden bedacht door schrijvers. Een kleine daad kan iemand tot een grote held maken, zoals de dieren in de verhalen van Toon Tellegen of Pluk uit Pluk van de Petteflet. En wat te denken van Geronimo Stilton, Tiuri in De brief voor de koning van Tonke Dragt, Harry Potter en Iwan uit Pudding Tarzan van Ole Lund Kirkegaard. De Kinderboekenweek 2011 is een eerbetoon aan alle kleine en grote helden in kinderboeken, die dapper durven te zijn.

 

De Kinderboekenweek begint traditiegetrouw met een feestmiddag voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar op woensdag 5 oktober in de bibliotheek in het centrum, waarbij o.a. bekende schrijvers als Caja Cazemier, Anna Woltz, Hans Post en Maren Stoffels te gast zijn. Eva Peeters, de Zwolse vertegenwoordigster in de Senaat van de landelijke Kinderjury, zal samen met één van de schrijvers de Kinderboekenweek om 13.30 uur openen. Daarnaast zijn er 14.00 tot 16.30 uur feestelijke activiteiten voor echte helden. Studenten van ROC Deltion verzorgen een actief programma voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deelname aan de feestmiddag incl. de schrijversbezoeken is gratis.

In de Kinderboekenweek start de bibliotheek een bijzondere spaaractie: kinderen kunnen superhelden uit kinderboeken sparen. Deze superhelden worden uiteraard in een verzamelboek ingeplakt. Ieder kind dat lid is van de bibliotheek kan tijdens de Kinderboekenweek een verzamelboek en een pakje kaartjes gratis ophalen. Kinderen die tijdens de Kinderboekenweek lid worden van de bibliotheek, krijgen natuurlijk ook een verzamelboek. Voor de actie geldt, op = op! Door deel te nemen aan activiteiten of door veel boeken te lezen kan het verzamelboek compleet worden gemaakt.

De Bibliotheek Zwolle staat tien dagen bol van de activiteiten. Een kleine selectie: een superheldensurvival, een spannende speurtocht in de binnenstad, getiteld ‘Waar is Wally?’, de muzikale vertelvoorstelling ‘Durf jij in het reuzenrad?’ van schrijfster Anneke Scholtens, workshops mangatekenen en de gamecompetitie ‘Supergamer van Zwolle’. De Kinderboekenweek wordt afgesloten in theater Odeon de Spiegel met de voorstelling ‘Hoe verzint ie het toch allemaal?’ van kinderboekenschrijver Jacques Vriens. De bibliotheek werkt tijdens de Kinderboekenweek o.a. samen met Klim- en outdoorcentrum Yosemite, boekhandel Westerhof, Odeon de Spiegel theaters, ROC Deltion en Filmtheater Fraterhuis. Informatie over alle activiteiten, locaties en entreeprijzen is te lezen in de speciale flyer of op www.bibliotheekzwolle.nl. Reserveren van activiteiten wordt aangeraden, want vol = vol!

Artikel delen: