Held van de Jeugdzorg 2011

Zwolle – Hulpverleners in de jeugdzorg in Overijssel zetten zich soms dag en nacht in om jongeren in hun kracht te zetten. De provincie Overijssel en de Overijsselse instellingen voor jeugdzorg zijn op zoek naar die hulpverlener die het verschil maakt. Dat is de hulpverlener die net dat extra stapje zet, een bijzonder project in gang heeft gezet of zich op een andere manier onderscheidt. Die hulpverlener komt in aanmerking voor de titel: de Held van de Jeugdzorg 2011.

untitled1.png

Alle jongeren (en hun ouders) in de jeugdzorg kunnen een hulpverlener nomineren als Held van de Jeugdzorg. De hulpverlener kan een pedagoog zijn, een begeleider, een pleegouder of een andere hulpverlener, die een extra pluim verdient vanwege een bijzondere inzet. De nominatie sluit op 1 november 2011. Daarna kiest de jury de winnaar en volgt de benoeming tot Held van de Jeugdzorg 2011. De jury wordt gevormd door een jongere, een (pleeg)ouder, een directeur van een jeugdzorginstelling en gedeputeerde Bert Boerman (Ruimte, Water en Jeugdzorg). De winnaar wordt eind november bekend gemaakt.

De Held van de Jeugdzorg wordt in het zonnetje gezet en ontvangt een cheque van 2500 euro, te besteden aan een goed doel in de jeugdzorg. Daarnaast ontvangt de winnaar een theaterarrangement voor twee personen. Nomineren kan tot 1 november 2011, via www.heldvandejeugdzorg.nl of de portal http://jeugdzorg.overijssel.nl.
De Held van de Jeugdzorg is een initiatief van de provincie Overijssel, Bureau Jeugdzorg Overijssel en de Overijsselse instellingen voor jeugdzorg, Jarabee, Commujon, Trias Jeugdhulp, Pactum en Lindenhout.
Inzet is de eigen kracht van mensen in de Jeugdzorg. Eigen kracht om er zelf, of met hulp van anderen (hulpverleners, pleegouders of …….. ), weer bovenop te komen. En samen te werken aan een nieuwe toekomst. Die anderen verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Een van hen wordt verkozen tot de Held van de Jeugdzorg 2011.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Held van de Jeugdzorg, tjonge gezien de problemen binnen de jeugdzorg en justitie vind ik het wel erg ziek om zo'n prijs uberhaupt in ontvangst te willen nemen tenzij de persoon geen ethiek en moreel bezit, tja dan kan ik het wel begrijpen.

 2. Ik vind iedereen die in de jeudgzorg werkt een held! Gezien de omstandigheden waarin ze moeten werken. Belachelijke prijs…

 3. zijn er uberhaupt wel helden bij de jeugdzorg??? Volgens mij kunnen er meer koude douche s uitgedeelt worden!

 4. @Edwin Lauxen,@chaotikAmarian, heb jullie zelf ervaring met begeleiding van de jeugdzorg. En gezien jullie reactie was dat niet een prettige ervaring. Of gaan jullie op de mediaverhalen af? Want succesverhalen komen niet op TV of in de krant.

 5. Ik geloof dat je mn post niet goed gelezen hebt…

  Ik quote mezelf:
  "Ik vind iedereen die in de jeudgzorg werkt een held! Gezien de omstandigheden waarin ze moeten werken."

  Ik zegt dus helemaal niks negatiefs over de jeugdzorg. Ik heb jaren in de welzijn gewerkt en ken persoonlijk mensen die in de jeugdzorg werken. Er word juist verschikkelijk bezuinigt, op beide sectoren. Ik weet dat 1 persoon het werk voor 3 a 4 man moet doen. Dat je dan steken laat vallen is op de lange termijn onvermijdelijk. Mensen moeten juist stoppen te zeuren over die lui binnen de jeugdzorg, maar tegen de regering die schaamteloos blijft door bezuinigen op dit soort belangrijke zaken….
  Ik vind alle jeugdzorg lui juist helden omdat ze onder grote (tijds) druk en stress toch iedere x weer aande slag zijn. Daarvoor vind ik zoon prijs stom. Zo onderscheid maken is niet eerlijk.

 6. De jeugdzorg vindt nooit alleen iets. Ze stellen gelijk eisen. De wijsheid van de twijfel heeft plaats gemaakt voor de domheid van het zeker weten.

 7. @chatik, sorry, las ik inderdaad verkeerd. Ben het met je eens, dat het vooe mijn gevoel niet mee valt om in deze branche te werken.
  En ook al doe je het honderd keer goed, juist op de ene x dat het niet goed gaat wordt je afgerekend. Hoe vervelend het ook is dat jij die ene bent, waar het is mis gegaan.

 8. @ Edwin Lauxen

  tjonge gezien de problemen binnen de jeugdzorg en justitie vind ik het wel erg ziek om zo'n prijs uberhaupt in ontvangst te willen nemen tenzij de persoon geen ethiek en moreel bezit,

  Maar waarom deze stelling name dan?

 9. @Edwin Lauxen, heb je filmpje bekeken, dit gaat dus over jou en je 2 dochters. En je zit er midden in.

 10. Edwin, ik vind je een beetje raar!

  Natuurlijk zijn er problemen in de jeugdzorg, maar de werkers waarvoor deze prijs bedoelt is doen dit nogsteeds vanuit een bepaalde overtuiging. Dat dit bemoeilijkt word door wetgeving financien ed betekent niet dat er best wel eens een keer een werker in het zonnetje gezet kan worden(al zullen de meesten dit niet eens nodig willen ga ik van uit).
  En dan zou jij ze afschilderen als de boeman? Volgensmij heb jijzelf nog wat hulp nodig, creep.

 11. Nou, om edwin nu gelijk een creep te noemen gaat wel wat ver. Blijkbaar gaat deze man nogal door een lastige tijd. Dat brengt nou eenmaal emoties met zich mee.
  Het is en blijft een feit dat de jeugdzorg puur en alleen de, van hogere hand, regelgevingen en wetten moet handhaven en dat met de nogal beperkte (financiele) middelen die er mee bemoeit zijn. Veel fouten die binnen de jeugdzorg gemaakt zijn hebben daar betrekking op. Het is dus de schuld van onze regering dat de jeugdzorg zo fuctioneerd zoals ie nu doet. Dat Edwin dat niet zo ziet kan ik mij wel voorstellen. Ik ben het niet met hem eens, maar kan de emoties die bij hem opborrelen best voorstellen.

  Hoe dan ook ik vind dat er niet 1 in het zonnetje gezet moet worden, maar allemaal!

 12. De kernprobleem is dat Justitie de burger geen rechtsbescherming biedt.

  Met Justitie bedoel ik dus mee de raad voor de kinderbescherming,
  die wettelijk gezien niet aan waarheidsvinding hoeven te doen.

  Het is wel zo volgens de landelijke raad voor de kinderbescherming dat ze beleidsmatig aan waarheidsvinding moeten doen.

  Dus de raadsonderzoeker heeft dus de vrije hand hoe hij/zij hierin aanvulling aan geeft.

  In het praktijk komt er vaak op neer dat veronderstellingen van stichtingen (bjz) klakkeloos worden overgenomen en dat je dus moet afvragen hoe ethisch en pedagogisch die persoon zelf is.

  Terwijl vaak ouders worden beschuldigd van strafbare feiten word er geen procesverbaal/mutatie opgemaakt en weet de politie vaak zelfs niet eens wat er aan de hand is…ze voeren slechts uit wat de kinderrechter heeft besloten.

  Zolang justitie niet aan waarheidsvinding hoeven te doen, betekend dat de rechter niet in de gelegenheid word gesteld om zijn/haar werk fatsoenlijk te doen.

  Terwijl duizenden kinderen gebaseerd op veronderstellingen uithuis worden gehaald mag de secretaris generaal van justitie Joris Demmink gewoon in functie blijven immers de aantijging van pedofilie zijn veronderstellingen word er gezegd door de politiek.

 13. Betreft de opmerking dat ik een Creep ben, Ik beschouw het maar als een compliment.

  tja ik ben al voor zoveel uitgemaakt..ja ook door de kinderbescherming..zelfs dat ik een lange strafblad zal hebben, dat ik vuurwapengevaarlijk ben etc…zelfs dat ik geen Nederlands staatsburger ben.

  In 2006 is mijn dochter ontvoerd door laster en smaad en in 2007 kreeg ik een nieuwe relatie met een politieagente.

  De AIVD heeft een A-veilingsheidonderzoek gedaan, niks bijzonders, gewoon standard..maar de leugens worden tot heden toe in stand gehouden door Jeugdzorg en inmiddels is het al weer 2011.

  http://www.youtube.com/watch?v=H3L9dWZx4wA

  Betreft de gevolgen..ooit daaraan gedacht?

  http://www.youtube.com/watch?v=4yJrqjmVWuw

 14. lekker belangrijk, ga even lekker je onzinnige kruistocht ergens anders profileren.

  Dit topic gaat over een prijs voor iemand die in de jeugdzorg werkt en iets verdient omdat ie net even iets extra's gebracht heeft. Dat er gelijke en een directeur geduputeerde aan vast gekoppeld wordt vind ik echter wel jammer. Dus deels met Chaotik eens.

  Niet alles is zo slecht of erg in de Jeugdzorg als jij denkt.

 15. @Edwin Lauxen, denk ook dat dit het verkeerde podium is om jou problematiek met jeugdzorg te spuien.
  Het gaat hier zoals @1stejohn over een prijs voor iemand in de jeugdzorg.
  En hoe vervelend voor jou het ook is, vind ik dat je beter kunt stoppen met posten.

 16. Neem maar fijn de linkse held op sokkenprijs maar in ontvangst,
  en wees er maar blij mee zolang het duurt !

  Ik ga zeker weten door, o, nog 1 ding, ah laat ook maar,
  op een dag voelen jullie een scheerapparaat en/of krijgen jullie een nat pak omdat jullie de gracht zijn ingeschopt, immers geschiedenis herhaalt zich, elk keer openbaart Fascisme in een andere gedaante !

  Links Tuig !

 17. Helaas ben ik in de jeugdzorg nog geen EEN held tegengekomen, alleen maar losers die complete gezinnen kapotmaken en dan met name de kinderen!!! Die moeten hun hele leven met het brandmerk van jeugdzorg rondlopen doordat ze geestelijk vakkundig door JZ zijn mishandelt en kunnen nauwelijks een normaal bestaan opbouwen omdat ze nog jaaaaaren achtervolgd worden door de wanorde bij JZ!!!

 18. Ik heb net een baard van 2 dagen

  op een dag voelen jullie een scheerapparaat

  .Maar je moet je website weer online maken, dan kun je je ongenoegen over alle instanties daarop zetten.

 19. Bericht door Edwin Lauxen, op 5 oktober 2011 om 10:05
  Neem maar fijn de linkse held op sokkenprijs maar in ontvangst,
  en wees er maar blij mee zolang het duurt !

  Ik ga zeker weten door, o, nog 1 ding, ah laat ook maar,
  op een dag voelen jullie een scheerapparaat en/of krijgen jullie een nat pak omdat jullie de gracht zijn ingeschopt, immers geschiedenis herhaalt zich, elk keer openbaart Fascisme in een andere gedaante !

  Links Tuig !

  Ik begrijp niet wat fascisme te maken heeft met de werknemers van jeugdzorg.

 20. Bericht door Natascha, op 5 oktober 2011 om 13:26
  Hmmm Edwin, je laat me wel lachen hoor

  Heej, ik dacht dat ik de enige was.
  :D:D:D;);)

 21. Idd, Edwin creep was niet het juiste woord: "FREAK" nog veel beter!

  Hey Gerco, jammer dat jij ze niet tegen bent gekomen. Ik wel! Meedere zelfs! Het begint allemaal in de thuissituatie hé? Was het maar waar dat Jeugdzorg alle kinderen een veilige toekomst zou kunnen bieden als de thuissituatie dit niet toelaat. Door de bezuinigen zal het er allemaal niet beter op worden.

 22. op een dag voelen jullie een scheerapparaat en/of krijgen jullie een nat pak omdat jullie de gracht zijn ingeschopt, immers geschiedenis herhaalt zich, elk keer openbaart Fascisme in een andere gedaante

  En nu in de gedaante van Edwin Lauxen met zijn dreigementen? Of volg ik dit geraaskal niet goed?

Reacties zijn gesloten.