Het Vliegende Paard dingt mee naar Nightlife Awards

Zwolle – Studentencafe ‘Het Vliegende Paard’ neemt voor de eerste keer deel aan de Nightlife Awards 2011 voor beste danscafé van Nederland. Een jury zal verschillende deelnemende horecabedrijven bezoeken, maar het is vooral de bedoeling dat er gestemd wordt door de bezoekers. Iedereen kan stemmen via sms of internet vanaf zaterdagnacht 2 oktober tot en met 15 oktober. Via sms stem je door “stem hetvliegendepaard” te sturen naar 3669. Ook kun je stemmen via www.stemenwin.nl  Op dinsdag 8 november worden de awards in drie categorieën uitgereikt: populairste club tot 1500 personen, populairste megaclub vanaf 1500 personen en het populairste danscafé.

vliegend_paard2.jpg

Studentencafé ‘Het Vliegende Paard’ is al jaren de huiskamer voor studenten in Zwolle. Het monumentale pand aan de Voorstraat heeft vier ruimtes met barren: de hoofdbar, het theatercafe, de kelderbar en het pand ernaast dat de Joy wordt genoemd. Doordeweeks kunnen studenten hier voordelig een hapje eten, een spelletje spelen, quizzen, bandjes kijken of een soosavond van een studentenvereniging bezoeken. Op donderdag vrijdag en zaterdag echter wordt de huiskamer omgetoverd tot een danscafé. ‘Het Vliegende Paard’ is door zijn diversiteit ongekend populair. In het weekend zit het café vol met meer dan 350 gasten en vormt zich een rij op de Voorstraat.

‘Het Vliegende Paard’ is een bezige bij. Zo is het actief tijdens carnaval en het jaarlijkse Stratenfestival met een bar op straat en een dj in de buitenlucht. Ook worden er veel eigen feesten georganiseerd, al dan niet samen met verenigingen die zijn gehuisvest in het pand. Zo is er de ‘Mexican Tequila Party’ en de ‘Battle of the Sexes’, waarin de vrouwelijke medewerkers het opnemen tegen de mannen. Maar ook vindt er elk jaar in november een Halloweenfeest plaats, waarbij de verkleedpartijen niet ontbreken. Aan het einde van het jaar waant ‘Het Vliegende Paard’ zich in de kerstsferen en is het op 2e Kerstdag razend druk.
Ook een ieder jaar terugkerend event is PaardPop. In het hele pand spelen bands, dj’s of singersongwriters, in totaal zo’n 30 optredens op 1 avond en kun je genieten van een oneindige variatie aan livemuziek in een intieme sfeer. Met zeven edities achter de rug is het een enorm succes. Omdat dit overdekte festival zo succesvol is, zal op 18 november a.s. de eerste dance-versie van Paardpop plaatsvinden. In de introductie tijd wordt er in 1 week 16 themafeesten georganiseerd, die allemaal succesvol zijn. Dit is maar een greep uit alle events die ‘Het Vliegende Paard’ rijk is.
Om al deze activiteiten mogelijk te maken werkt ‘Het Vliegende Paard’ samen met vele sociale partners. Zo werkt het café samen met Windesheim en andere hogescholen, met meer dan 15 studentenverenigingen die Zwolle rijk is, de GRASweek, het culturele podium Studentertainment met partner Hedon en de gemeente Zwolle.

Artikel delen: