2e Lezing Isala Publieksacademie: leven na hartoperatie

Zwolle – Als je de mededeling krijgt dat je een hartoperatie moet ondergaan, gaat dat vaak niet in de koude kleren zitten. Want uiteindelijk gaat het wel om ‘de motor’ van je lichaam. Maar hoe zwaar is een hartoperatie eigenlijk? Waarom worden er steeds vaker robots ingezet bij chirurgische ingrepen? Waarom gaat een patiënt al vrij snel met ontslag? En wat mag en kan je nog als je weer thuis bent?

Tijdens de tweede lezing van de Isala Publieksacademie op maandag 17 oktober in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle gaan de sprekers dieper in op deze vragen. Voor liefhebbers is de lezing ook te volgen via live webstreaming op www.isalapublieksacademie.nl  

Sprekers zijn thorax-chirurg Willem Suyker en nurse practitioner/hoofd Leef & Beweegcentrum Isala Angela Nieuwveld. Beide zijn werkzaam bij de Isala klinieken en nauw betrokken bij hartpatiënten. Suyker gaat dieper in op innovatieve operatietechnieken die nog meer mogelijkheden bieden en minder belastend zijn voor de patiënt. Nieuwveld geeft een toelichting op de revalidatieperiode na het ontslag uit het ziekenhuis in het nieuwe Leef & Beweegcentrum Isala. Patiënten volgen in dit centrum een revalidatietraject, waarbij zowel aandacht is voor de onzekerheden van de patiënt als voor van die van de partner of verwanten.

De Isala klinieken zijn begonnen met een nieuw initiatief: de Isala Publieksacademie. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. Met de Publieksacademie zet Isala ook de traditie van de lezingenreeks van oud-internist Evert van Ballegooie† voort. Hij was destijds zijn tijd ver vooruit met lezingen op zondag over medische onderwerpen voor een groot publiek. De lezingen van de Isala Publieksacademie vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.

Artikel delen: